Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Σχέσεις εξάρτησης

Σχέσεις εξάρτησης

council rethimno panionios

council-rethimno-panionios

Το Ρέθυμνο δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του για δεύτερη φορά φέτος έχοντας την πρώτη σημαντική στο “Μελίνα Μερκούρη” (είχε χάσει και από τον Ολυμπιακό) καθώς γνώρισε την ήττα με 83-81 από τα Τρίκαλα. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα των Κρητικών με την ήττα στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ, την προηγούμενη αγωνιστική, να αποτελεί και το τέλος σε ένα εξαιρετικό νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων όπου ήρθαν κάποιες δύσκολες νίκες. Η αγωνιστική άνοδος και η εν γένει εικόνα της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου συνδυάστηκε με το φορμάρισμα του Βίνσεντ Κάουνσιλ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε νωθρά το πρωτάθλημα αλλά από το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό (στις 9 Νοεμβρίου) και έπειτα πήρε μπρος και οδήγησε εκ του ασφαλούς το Ρέθυμνο σε επιβλητικές νίκες κερδίζοντας δύο φορές το βραβείο του Πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής (7η και 9η). Αν ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά του τότε παρατηρούμε ότι τις πρώτες 4στροφές “του πρωταθλήματος είχε 4.5 πόντους και 4.3 ασίστ μέσο όρο ενώ η ομάδα του είχε μια ήττα (στην Πυλαία) και 3 νίκες (εντός με ΚΑΟΔ και Πανιώνιο και εκτός με Κόροιβο), οι οποίες ήρθαν με διαφορά 6.3 πόντων μέσο όρο.

Από το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ με το “τριφύλλι” και μέχρι τη χθεσινή αναμέτρηση, ο Κάουνσιλ αποτελεί τον ηγέτη των Κρητικών έχοντας, στο διάστημα των 8 αγωνιστικών αυτών 14.9 πόντους και 6.5 ασίστ, και αύξησε συνολικά τους μέσους όρους του σε 11.4 πόντους και 5.8 ασίστ ενώ οι 4 νίκες ήρθαν με διαφορά 7.8 πόντων. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις συνδυάστηκαν και με δύσκολες νίκες της ρεθυμνιώτικης ομάδας, όπως το διπλό στην Κηφισιά (74-64) και την Ελευσινα (80-70) αλλά και με πειστικές εμφανίσεις ενάντια σε Παναθηναϊκό (79-70) και Ολυμπιακό (64-54).

Στο ματς της 10ης αγωνιστικής που έμεινε στους 5 πόντους το Ρέθυμνο δυσκολεύτηκε αλλά εν τέλει νίκησε εντός έδρας τον Κολοσσό (70-66) ενώ και χθες (10/01) όπου είχε 6 πόντους και 4 ασίστ το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτούπολου γνώρισε ήττα-έκπληξη ενάντια στα Τρίκαλα.

Ο 25χρονος γκαρντ αποτελεί βαρόμετρο στην απόδοση και την εικόνα της κρητικής ομάδας και η πορεία της μέχρι το τέλος της Α1 θα εξαρτηθεί, άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο, από τις δικές του εμφανίσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…