Κεντρική Ασίστ Basketbase Σαν το παλιό καλό κρασί

Σαν το παλιό καλό κρασί

kakiouzis

kakiouzis

Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό πρωτάθλημα έχει να επιδείξει πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως το μπάσκετ… ταυτότητες δεν κοιτά. Ο Μιχάλης Κακιούζης είναι ένα από αυτά αφού στα 38 του εξακολουθεί να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στα παρκέ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μία από αυτές ήταν αναμφίβολα η χθεσινή (17/01) στο δραματικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Κακιούζης με τους 18 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 2.800 στην καριέρα του ενώ παράλληλα βελτίωσε την καλύτερη, φετινή επίδοση του αφού είχε 16 στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό.

Ο πολύπειρος φόργουορντ ακόμη, δημιούργησε νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τις 10/10 βολές που είχε αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν οι 8/8 που είχαν ο συμπαίκτης του Γιάννης Ψαθάς στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics και ο Ουίλιαμ Κόλεμαν του Πανιωνίου στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.
Μάλιστα με αυτές τις 10 βολές, ο Κακιούζης ξεπέρασε τις 500 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα (έχει 507/673). Ακόμη με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα που είχε σήμερα, έφτασε τα 73 με την ΑΕΝΚ Δημούλας και ανέβηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, προσπερνώντας τον Τόνι Γουντς που είχε πέρυσι 72.

Η… άνοιξη, δηλαδή η πρώτη νίκη της ΑΕΝΚ Δημούλας όμως μετά από πέντε σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν ήρθε από έναν “κούκο”. Με τους 29 πόντους του, ο Κεντ Ντέιβις πέραν του ότι ξεπέρασε τους 100 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, βελτίωσε κατά 12 την καλύτερη ατομική επίδοση του (είχε από 17 στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον ΚΑΟΔ Am.Genetics). Αυτή είναι και η ισοφάριση της καλύτερης συνολικά για τη φετινή ΑΕΝΚ Δημούλας αφού τόσους είχε σημειώσει ο Δημήτρης Μαυροειδής στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

* Ο διεθνής σέντερ από την πλευρά του έκανε… ρουτίνα τα “νταμπλ-νταμπλ” όμως πέραν των 13 πόντων και των 10 ριμπάουντ του, μοίρασε και τέσσερις ασίστ που αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του αφού τόσες είχε την σεζόν 2009-10 (Μαρούσι-Ολύμπια Λ. 94-73) και στο φετινό με τον Κολοσσό H Hotels.

* Ο Νίκος Λιακόπουλος μπορεί να μην έφτασε σε επίπεδα απόδοσης άλλων αγώνων μένοντας μάλιστα και άποντος, όμως έβαλε το “λιθαράκι” του στη νίκη της ομάδας του δημιουργικά, μοιράζοντας επτά ασίστ που δεν αποτελεί πάντως την καλύτερη φετινή του (είχε οχτώ στο ματς με τα Τρίκαλα BC Aries).

Συγκλονιστικός Κορόλεφ

korolev-mavroidis-kifisia-panionios

Πολλοί ήταν αυτοί που διέπρεψαν στο σημερινό παιχνίδι στην Κηφισιά αλλά ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ ήταν ένα βήμα πάνω από όλους. Οι 38 βαθμοί στο ranking τα “λένε” όλα αφού “απείλησε” ακόμη και το απόλυτο -για φέτος- ρεκόρ των 42 βαθμών που είχε ο Καρλ Ινγκλις στο παιχνίδι της ΑΕΚ στα Τρίκαλα. Ο Ρώσος έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει την ήττα του Πανιωνίου και μάλιστα οι 26 πόντοι του, βελτίωσαν την καλύτερη επίδοση του αφού είχε 23 στο παιχνίδι με τον Κόροιβο.

* Στις εξαιρετικές εμφανίσεις επέστρεψε και ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Μάλιστα με τις επτά ασίστ που μοίρασε ανέβηκε στην 13η θέση της σχετικής κατηγορίας στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ (από το 1992). Εφτασε τις 757 και ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έχοντας 753 στην κατηγορία. Ακόμη με τα τέσσερα λάθη του, ο Ξανθόπουλος ξεπέρασε τα 300.

* Μετά από δύο “12άρια” με Πανελευσινιακό και Απόλλωνα Carna, ο Τζάστιν Ταμπς έδειξε πως ξέρει πως να σκοράρει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 25 πόντους.

* Ο Νίκο Στρναντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε. Αυτό ήταν και το ρεκόρ του στις σεζόν 2010-11, 2012-13, 2013-14 αλλά και στα φετινά ματς με την ΑΕΚ και το Ρέθυμνο Aegean.

* Ο Πανιώνιος “βομβάρδισε” με τρίποντα το καλάθι των γηπεδούχων “απειλώντας” μάλιστα το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων σουτ για φέτος πίσω από τα 6,75 έχοντας 13 ωστόσο ο Παναθηναϊκός διατηρεί την καλύτερη επίδοση (είχε 15 κόντρα στην ΑΕΚ).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…