Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ 71-79

Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ 71-79

margaritis rethimno paok

margaritis-rethimno-paok

Η αναμέτρηση του Ρεθύμνου με τον ΠΑΟΚ προμηνυόταν αμφίρροπη και οι δύο ομάδες δικαίωσαν τις προσδοκίες προσφέροντας ένα εξαιρετικό ντέρμπι που βρήκε τον “δικέφαλο” θριαμβευτή με 79-71, κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο της Α1.

Καμία ομάδα δεν μπορούσε να χτίσει διαφορές ασφαλείας με τον ΠΑΟΚ να το καταφέρνει για λίγο στην τρίτη περίοδο, όμως το πλεονέκτημα του εξανεμίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Παρ’ όλα αυτά είχε την πρωτοκαθεδρία στη μεγαλύτερη διάρκεια και κράτησε το προβάδισμα με “νύχια” και με “δόντια” μέχρι τέλους χάρη και στην ψυχραιμία του από τις βολές, πανηγυρίζοντας το μεγάλο διπλό.

Τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου, προεξάρχοντος του Βαγγέλη Μαργαρίτη με 16 και 6 ριμπάουντ, με τον Απόλλωνα Τσόχλα να ακολουθεί έχοντας 14 πόντους.

Εκ του Ρεθύμνου, ο Μουχάμεντ Φαγιέ πραγματοποίησε ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσοβήσει την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας του.

Οι δύο ομάδες έθεσαν από νωρίς τον τόνο του ματς με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα και τη διαφορά να μην υπερβαίνει πότε τους 4 πόντους. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε ένα 4-8 στα πρώτα τέσσερα λεπτά με κύριο εκφραστή τον Κάρτερ, αλλά οι Σάφτενααρ και Φαγιέ δήλωσαν “παρών” απατώντας σε ότι πρόβλημα έθετε η άμυνα του “δικεφάλου” ο οποίος χτυπούσε κυρίως με τον Βον και τον Μαργαρίτη  αλλά τίποτα δεν χώριζε τις δύο ομάδες μετά από εννέα λεπτά (22-22). Για αυτό φρόντισε ο Ολλανδός σέντερ που διαμόρφωσε το 24-22 της πρώτης περιόδου προτού ο Όντουμ αστοχήσει σε σουτ στην εκπνοή.

Ο Κάουνσιλ έκανε το 26-22, στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Κακαρούδη, τον Όντουμ και τον Κάρτερ για να περάσει εκ νέου μπροστά (26-29 στο 13’). Η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων δεν αυξήθηκε περαιτέρω καθώς οι Κρητικοί με μπροστάρηδες του Φαγιέ και Σίμπσον έμειναν κοντά και οι προσπεράσεις συνέχισαν σε αμείωτο ρυθμό. Όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να επιβληθούν και να πάρουν αέρα 4 πόντων (36-40 στο 18’) με τους Τσόχλα και Όντουμ, πριν πάνε στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκαν πιο αποφασισμένοι μετά την ανάπαυλα και χάρη στους Βον, Μαργαρίτη και Τσόχλα ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (38-48 στο 23’). Οι Ρεθυμνιώτες όμως αντέδρασαν άμεσα και με κύριους εκφραστές τους Φαγιέ και Καλαμπόκη έτρεξαν επιμέρους 13-2 για να ξαναπάρουν το προβάδισμα (51-50  στο 26’)! Οι φιλοξενούμενοι παρ’ όλα αυτά, δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν και κατόρθωσαν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία μετά από τριάντα λεπτά αγώνα, με τον Σχίζα να μειώνει στον πόντο (56-57) για την ομάδα του, ευστοχώντας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στην εκπνοή.

Ο ΠΑΟΚ πήγε να ξεφύγει στις αρχές της τελευταίας περιόδου (56-62) αλλά το Ρέθυμνο δεν τον άφησε πλησιάζοντας στο καλάθι (62-64 στο 33’) χάρη στους Φαγιέ και Σίμπσον αλλά δεν κατάφερε ποτέ να προσπεράσει ή να ισοφαρίσει μέχρι την κόρνα της λήξης. Οι Θεσσαλονικείς επέδειξαν “ολύμπια ψυχραιμία” από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και αντεπεξήλθαν άψογα στην πίεση των Κρητικών.

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Παναγιώτου – Τσούνας.
Τα δεκάλεπτα: 24-22, 36-40, 56-57, 71-79.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 14 (2), Σχίζας 3 (1), Κουμπούρας 1, Σάφτενααρ 9, Κάουνσιλ 7, Άλεν 5 (1), Καλαμπόκης 9 (1), Φαγιέ 21 (1), Σίννης 2, Χείλαρης, Κράβιτς, Δουλγεράκης.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12, Λιάπης, Κάρτερ 9, Κακαρούδης 3, Τσόχλας 14 (3), Δέδας 1, Μαργαρίτης 16, Κοττάς, Όντουμ 12, Βον 9, Μπρέμερ, Σαλούστρος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …