Κεντρική Ασίστ Basketbase Ρεκόρ Μαυροειδή-Βασίλιεβιτς

Ρεκόρ Μαυροειδή-Βασίλιεβιτς

koroivos kifisia

koroivos-kifisia

Τα σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου ήταν αυτά που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Κόροιβου στο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας αφού δεν υπήρξε κάποια άλλη κατηγορία της στατιστικής στην οποία να κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι. Είχαν 11/24 (45,8%) πίσω από τα 6,75μ έναντι 5/22 (22,7%) των αντιπάλων τους.

Με τα μόλις τέσσερα επιθετικά τους ριμπάουντ μάλιστα, οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου ξεπέρασαν οριακά τη χειρότερη φετινή επίδοση του πρωταθλήματος αφού από τρία είχαν ο Άρης στην 3η και ο Πανιώνιος στην 8η αγωνιστική.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Σάσα Βασίλιεβιτς επιστρέφοντας στη σύνθεση του Κόροιβου και κόντρα στην πρώην ομάδα του, έφτασε τις 133 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και μπήκε στην πρώτη 30άδα των ξένων στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992). Ο Βόσνιος προσπέρασε τους Τρέβον Μπράιαντ και Μίλος Τεόντοσιτς (από 132) και “έπιασε” στην 28η θέση τον Τόνι Κόστνερ.

* Ο Νίκος Αγγελόπουλος με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε στο σημερινό παιχνίδι έφτασε τα 700 στην κατηγορία.

* Μπορεί να μην σκόραρε ο Γιώργος Παπαπέτρου, ωστόσο σημείωσε ατομικά ρεκόρ με τα πέντε ριμπάουντ που μάζεψε (είχε από ένα κόντρα σε Ολυμπιακό και Απόλλωνα Carna) και τις τέσσερις ασίστ (είχε από μία στα ματς με Ρέθυμνο Aegean, Ολυμπιακό και Απόλλωνα Carna).

“1000άρης” ο Μαυροειδής

Ο Δημήτρης Μαυροειδής επανήλθε στις μεγάλες εμφανίσεις του Νοεμβρίου και σημείωσε αρκετά αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Το σημαντικότερο είναι ότι με τους 27 πόντους που πέτυχε, ξεπέρασε τους 1.000 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση του για φέτος αλλά και συνολικά στην καριέρα του μετά τους 29 που είχε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ακόμη, οι 15 βολές που εκτέλεσε στο παιχνίδι της Αμαλιάδας είναι η μεγαλύτερη σχετική επίδοση του φετινού πρωταθλήματος καθώς από 14 είχαν εκτελέσει οι παίκτες του Κοροίβου Ρούμπιο με τον Πανιώνιο και Γκάρετ με τον Πανελευσινιακό.

* Ο Μιχάλης Κακιούζης τα έκανε όλα στο παρκέ. Σκόραρε (11 πόντοι), μάζεψε ριμπάουντ (10) και μοίρασε ασίστ (είχε πέντε που είναι και η κορυφαία επίδοση του αφού είχε τέσσερις στο παιχνίδι με την ΑΕΚ). Ακόμη ο 38χρονος φόργουορντ με τα δύο εύστοχα δίποντα του στο παιχνίδι κόντρα στον Κόροιβο, έφτασε τα 889 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και ανέβηκε στην 13η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος προσπερνώντας τον Αγγελο Κορωνιό (887).

* Με το ένα ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Νίκος Λιακόπουλος έφτασε τα 115 με τη φανέλα της ΑΕΝΚ Δημούλας και ανέβηκε στην 4η θέση της σχετικής λίστας της ομάδας αφού προσπέρασε τον Τόνι Κρόκερ.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…