Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ”

“Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ”

nikolaidis paok

nikolaidis-paok

Με αγωνία αναμένεται η σύγκρουση των “δικεφάλων” το απόγευμα της Κυριακής (11/01). ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κονταροχτυπιούνται στην Πυλαία για την 12η αγωνιστική της Α1 και προμηνύεται ένα ντέρμπι αντάξιο της ιστορίας των δύο συλλόγων.

Ένας άνθρωπος που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων για συνολικά 8 χρόνια μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το μεγάλο ντέρμπι. Ο Σωτήρης Νικολαΐδης, που την πενταετία 1995-2000 αγωνίστηκε με τα χρώματα των Θεσσαλονικιών και τις σεζόν 2003-05 και 2006-07 με τα “κιτρινόμαυρα” της “Ένωσης“, τόνισε αρχικά:

“Το ελληνικό Πρωτάθλημα θέλει δυνατούς τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη για να είναι ισχυρό και ανταγωνιστικό. Να γεμίσει το γήπεδο, όπως συνέβαινε παλαιότερα στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι και είναι πολύ ευχάριστο ότι την φετινή σεζόν έχει αυξηθεί η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα του Πρωταθλήματος”.

Εν συνεχεία, ο προπονητής του Στρατωνίου, αναφέρθηκε στη “φόρμα” των δύο “μονομάχων”: “Είναι δύο ομάδες φορμαρισμένες. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ γενικά βρίσκεται σε καλό δρόμο με ανθρώπους μπασκετικούς στην διοίκηση του (Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος κ.α.) και τον ίδιο προπονητή, τον Σούλη Μαρκόπουλο, για έκτη σεζόν στο “τιμόνι” του.

Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο του και τους Καρλ Ίνγκλις, Ποπς ΜενσάΜπονσού , Γιάννη Αθηναίου, που είναι ποιοτική προσθήκη, και δείχνει ότι θέλει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αξίζει στην παράδοση και την δυναμική της”.

Και έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους: “Αν και ποτέ δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια η εξέλιξη ενός αγώνα μπάσκετ, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την νίκη. Η ΑΕΚ δεν είναι ακόμη έτοιμη να κοντράρει τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας.

Συνολικά την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα, είναι υπέρ του ότι έχει τον ίδιο προπονητή για έκτη αγωνιστική περίοδο, ενώ η ΑΕΚ σίγουρα έχει ανάβει επίπεδο με την παρουσία των Μενσά – Μπονσού, Ίνγκλις, Αθηναίου και Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά ακόμη ψάχνει τα… πατήματα της, όπως και τα νέα αποκτήματα της. Εκτιμώ ότι στόχος της ΑΕΚ είναι να κάνει καλή είσοδο στα πλέι οφ”.

nikolaidis-aek

Αναλύοντας το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων, σημείωσε: “Ο ΠΑΟΚ είναι “σκληρή” ομάδα, παίζει δυνατή άμυνα και προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της και στην επίθεση να περάσει την μπάλα στο “ζωγραφιστό” στους Τζούλιαν Βον, Κέβιν Λάνγκφορντ και Βαγγέλη Μαργαρίτη, που δείχνει ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό.

Εάν δεν αγωνιστεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος, η ΑΕΚ θα έχει σημαντικό πρόβλημα, γιατί ο Ζήσης είναι το μοναδικό δυνατό κορμί που διαθέτει. Οι Μενσά – Μπονσού, Ντούσαν Σάκοτα και Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά δεν έχουν το στυλ του Σαρικόπουλου. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να “χτυπήσει” μέσα στην ρακέτα”.

Ενώ κατέληξε, αναφέροντας πως: “Η ΑΕΚ ανεξαρτήτως της εξέλιξης του ματς, έχει μόνο να κερδίσει από αυτό τον αγώνα, γιατί τώρα “χτίζει” τον χαρακτήρα της και ο αγώνας στην έδρα του ΠΑΟΚ θα την βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ “πρέπει” να νικήσει, για να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης της τρίτης θέσης και την φετινή σεζόν.

Οι δύο προπονητές, ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι πολύ έμπειροι και εξαιρετικοί προπονητές, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον και το μεταξύ τους… σκάκι“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…