Κεντρική Ασίστ Basketbase Προσοχή, “δαγκώνει”

Προσοχή, “δαγκώνει”

naymick aris

naymick-aris

petridis-giorgosΜε την εκκρεμότητα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Κολοσσό, ο Άρης έκανε το… καθήκον του στα εντός έδρας παιχνίδια του στον πρώτο γύρο. Ο απολογισμός του (5-1) μπορεί να μην είναι εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακός, ειδικά με βάση το δεδομένο ότι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν έπαιξε όχι μόνο με τον “αιώνιο” αντίπαλο της, αλλά και με τους δύο “αιωνίους” του κέντρου, όμως η στατιστική αντιπαράθεση των αριθμών της -εντός και εκτός έδρας- οδηγεί σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Μπορεί ο Άρης του πρώτου γύρου να σημείωσε μόνο δύο νίκες σε έξι εκτός έδρας αναμετρήσεις, ωστόσο οι διαφορές των αριθμών σε σύγκριση με τις εντός έδρας, περιορίζονται σε συγκεκριμένους τομείς της στατιστικής.

Οι “κίτρινοι” σκοράρουν 6,5 επιπλέον πόντους στη “Nick Galis Hall” και δέχονται κάτι περισσότερο από τέσσερις πόντους. Οι μεγαλύτερες διαφορές, όμως, εμφανίζονται στις βολές και στα δίποντα, καθώς εκτός έδρας τα ποσοστά της ομάδας πέφτουν κατά 11% και 9%, αντίστοιχα.

Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι ο Άρης σουτάρει με μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα ως φιλοξενούμενος, μαζεύει ελαφρώς περισσότερα ριμπάουντ, αφού πάει περισσότερο στο επιθετικό, κάνει περισσότερα κλεψίματα, ενώ κάνει λίγο – πολύ τα ίδια λάθη, μοιράζει τις ίδιες ασίστ και τα ίδια μπλοκ.

Στην πραγματικότητα το -12 του ομαδικού ranking είναι απόρροια των σημαντικών διαφορών στους μέσους όρους επίθεσης και άμυνας, αλλά και των πολύ χαμηλότερων ποσοστών σε βολές και δίποντα.

plaisio93

Ο πρώτος γύρος φέτος και πέρυσι

Στην απλοϊκή -έστω- ερώτηση, αν ο φετινός Άρης είναι καλύτερος του περσινού, δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς, χρησιμοποιώντας υποκειμενικά επιχειρήματα. Οι αριθμοί δίνουν την απάντηση.

Το eBasket.gr επιχείρησε σύγκριση των αριθμών των “κίτρινων” στο τέλος του πρώτου γύρου, με το αντίστοιχο περσινό σημείο κι είναι χαρακτηριστικό ότι η περσινή ομάδα ήταν καλύτερη, αλλά οριακά, μόνο στα επιθετικά ριμπάουντ. Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της κατηγορίας, ο φετινός Άρης είναι σαφώς καλύτερος του περσινού

plaisio94

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…