Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ”Πρέπει να νικήσουμε”

”Πρέπει να νικήσουμε”

pasqual oaka

pasqual-oaka

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, την Παρασκευή (9/1) το βράδυ (21:45), για την 2η αγωνιστική του Τοπ 16 της Ευρωλίγκα. Ο προπονητής των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα για το προσεχές ματς, αλλά και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

”Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολος αντίπαλος. Είναι σημαντικό ματς. Πρέπει να ανακάμψουμε. Οι τρεις διαδοχικές ήττες που έχουμε κάνουν το αυριανό παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό. Όχι ότι αν νικήσουμε, θα σημαίνει πως θα είμαστε καλά. Αλλά έχουμε πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και πρέπει να νικήσουμε”, ήταν οι αρχικές του δηλώσεις.

Για την συμμετοχή του Ναβάρο και του Έρικσον στο αυριανό ματς, είπε χαρακτηριστικά,”Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε για τη συμμετοχή τους. Το βέβαιο είναι πως αν παίξουν, δεν θα είναι 100% έτοιμοι. Ενδεχομένως να μπορούν να βοηθήσουν λίγο. Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία, θα πρέπει να ηγηθούν και να μεταφέρουν την ηρεμία και την τεχνογνωσία στους νέους. Στις ήττες που ζήσαμε, χάσαμε τον έλεγχο των συναισθημάτων και έτσι χάσαμε τα σουτ που θα μπορούσαν να αλλάξουν το μομέντουμ”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ”Ο Διαμαντίδης κάνει αποτελεσματικό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Για να νικήσουμε, θα πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση. Σε αυτήν τη φάση δεν υπάρχει το ”δεν πειράζει”. Ή παίζεις καλά ή δεν νικάς. Οφείλεις να είσαι καλός παντού. Σε άμυνα, ταχύτητα, σε όλα. Ό,τι καταφέραμε στο παρελθόν, το κάναμε γιατί ήμασταν καλοί

Τέλος, ο τεχνικός των ”Μπλαουγκράνα” κατέληξε, ”Οι Έλληνες παρουσιάζουν μια αστάθεια, που τους κάνει επικίνδυνους. Νίκησαν 83-76 τη Μακάμπι, στην πρεμιέρα του Τοπ 16, αλλά παρ” ότι εξέπληξαν στην Ευρώπη με τη νίκη επί των πρωταθλητών, σε ματς που έχαναν στο μεγαλύτερο διάστημα, έχασαν στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό (27/12) και μετά στις 4/1 υπέστησαν βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη, από τον ΠΑΟΚ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Γκριμάου: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία»

O προπονητής της Μπαρτσελόνα Ρότζερ Γκριμάου μίλησε για τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα ετοιμ…