Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πράσινος” και με τη βούλα

“Πράσινος” και με τη βούλα

lawal armani siena

lawal-armani-siena

Την απόκτηση του Γκάνι Λαβάλ ανακοίνωσε και επίσημα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε κίνηση ματ, ενισχύοντας τη ρακέτα του με ό,τι καλύτερο υπήρχε τη δεδομένη στιγμή στην αγορά. Ο Αμερικανός σέντερ θα φτάσει στην Αθήνα το βράδυ (20:40) και αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Γκάνι Λαβάλ. Ο παίκτης αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου (31/1, 20:40) μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο Γκανί Ολαντιμέτζι Λαβάλ Τζούνιορ (όπως είναι το πλήρες του όνομα), γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1988 στο College Park της Τζιόρτζια των ΗΠΑ και έχει ύψος 2.06μ. Επί τρία χρόνια φοίτησε στο Georgia Tech, έχοντας ως καλύτερη σεζόν του το 2008-09 όπου είχε 15.1 πόντους, 9.5. ριμπάουντ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε 31 αγώνες.

Το 2010 έγινε ντραφτ Νο46 από τους Φοίνιξ Σανς. Ακολούθως αγωνίστηκε στους Iowa Energy, ομάδα του NBDL, πριν πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Πρώτος του ευρωπαϊκός σταθμός ήταν πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, ενώ ακολούθως “μετακόμισε” στην Κίνα και τους Xinjiang Flying Tigers. Το 2012 επέστρεψε στη Ζιελόνα Γκόρα ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στη γαλλική Ροάν.

Τη σεζόν 2012-2013 μεταπήδησε στη Βίρτους Ρόμα όπου πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με 13,7 πόντους κατά μέσο όρο. Κατόπιν είχε ένα μικρό πέρασμα από την κινεζική Guangzhou .

Ξεκίνησε την περσινή σεζόν (2013-2014) στη Λετονική Ρίγα, ενώ το Νοέμβρη πήρε μεταγραφή για την Αρμάνι Μιλάνο με την οποία είχε πολύ καλή παρουσία. Στην Ευρωλίγκα είχε 6.3 πόντους, με 61% στα δίποντα και 4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο έπειτα από 24 ματς.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της τουρκικής Τραμπζονσπορ έχοντας 9.9 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 1.1 τάπες κατά μέσο όρο σε 15 παιχνίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…