Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Περιορισμός του Άντερσον”

“Περιορισμός του Άντερσον”

ivanovic1

ivanovic

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Ζαλγκίρις Κάουνας αύριο (16/01) για την αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα και μετά την οριακή ήττα στη Βαρκελώνη επιζητά την επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα και τη διατήρηση του αήττητου στο ΟΑΚΑ, ώστε να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι οφ.

Έι Τζέι Σλότερ και Νίκος Παππάς θα είναι ετοιμοπόλεμοι για τη μάχη με τη λιθουανική ομάδα, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να εφιστά την προσοχή σχετικά με την φροντ λάιν των αντιπάλων και τον Τζέιμς Άντερσον τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν εκ των κορυφαίων στη θέση του.

“Πρέπει να κερδίσουμε αύριο (16/1). Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ. Εκπροσωπεί μία χώρα που εκπροσωπεί μία ολόκληρη σχολή, όπως η Λιθουανία. Η Ζαλγκίρις Κάουνας διαθέτει νέους παίκτες, σχεδόν άγνωστους στο ευρύ κοινό, αλλά και βετεράνους στη φροντ λάιν, που ξέρουν να τελειώνουν τις φάσεις” ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μαυροβούνιου τεχνικού ο οποίος συνέχισε τονίζοντας πως:

“Ο Άντερσον είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρωλίγκα. Παίρνει μεγάλο μέρος των επιθέσεων της ομάδας του, ενώ είναι πολύ ικανός στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Πρέπει να τον περιορίσουμε“.

Τέλος, σημείωσε ότι η Ζαλγκίρις είναι “μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, είτε αγωνίζεται εντός είτε εκτός έδρας. Έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια μέσα στη χρονιά, τόσο στη Μαδρίτη όσο και στην Κωνσταντινούπολη, όπου κέρδισε την Αναντολού Εφές“.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Γιάνις Μπλουμς, επεσήμανε αρχικά: “Έπαιξα δύο χρόνια στη Λιθουανία (με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας), οπότε έχω παίξει πολλές φορές απέναντι στη Ζαλγκίρις. Τους ξέρω καλά. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρόκειται για μαχητές. Δεν τους ενδιαφέρει είτε χάνουν με είκοσι είτε κερδίζουν με είκοσι. Παλεύουν για κάθε μπάλα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το μπάσκετ είναι στην καρδιά όλων των Λιθουανών“.

Εν συνέχεια αναφέρθηκε στην ποιότητα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού: “Έχω δει κάποια παιχνίδια τους και παρατήρησα ότι παίζουν καλό μπάσκετ. Στην έδρα τους έχουν τη στήριξη των φιλάθλων τους και γι αυτό παίζουν λίγο καλύτερα. Πρέπει όμως να παίξουμε πιο σκληρά από αυτούς, για να κερδίσουμε”.

Ενώ κατέληξε, κάνοντας αναφορά στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που είναι βοηθός του Γκιντάρας Κράπικας: “Παίζουν πολύ οργανωμένο μπάσκετ, ίσως και λόγω της παρουσίας του Γιασικεβίτσιους. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της προηγούμενης δεκαετίας, οπότε ξέρει πως να ελέγξει τους νεαρούς πλεϊμέικερ που έχει η Ζαλγκίρις Κάουνας” και κατέληξε λέγοντας πως “Κάναμε μία “σκληρή” ήττα στη Βαρκελώνη. Τώρα έχουμε μπροστά μας μία άλλη ευκαιρία. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…