Κεντρική Basket League Αγώνες ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 73-71

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 73-71

english aek

english -aek

Τεράστια νίκη (λόγω του τρόπου που ήρθε) πήρε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ της οποίας και επικράτησε με 73-71 με τρίποντο του Όντουμ 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και άστοχο σουτ δύο πόντων του Ντελινικάιτις στην εκπνοή. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε μέχρι και με 14 πόντους, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στον αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο και να κάνει την ολική ανατροπή λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Λάνγκφορντ με 18 πόντους, ενώ για την ΑΕΚ πρωταγωνίστησαν οι Ντελινινκάιτις και Ίνγκλις με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους: Όντουμ, Βον, Μαργαρίτης, Κάρτερ και Σαλούστρος, ενώ η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τους: Ουίλιαμσον, Αθηναΐου, Ίνγκλις, Μιλόσεβιτς και Μενσά Μπονσού.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Ίνγκλις να πετυχαίνει 3/3 τρίποντα μέσα σε 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, προηγήθηκε με 2-9. Η Ένωση συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με καλάθι του Μενσά Μπονσού, προηγήθηκε με 10 πόντους (8-18), 3 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο συνεχόμενα τρίποντα και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται με 18-23.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι, με 4 πόντους του Παπαντωνίου και τρίποντο του Ντελινινκάιτις, εκτόξευοσαν εκ νέου τη διαφορά στους 10 πόντους (20-30, 7:16 για το ημίχρονο), αναγκάζοντας τονΣούλη Μαρκόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ δεν έδειξε να ξυπνά τους γηπεδούχους και η τεχνική ποινή του κ.Σχινά στον Σούλη Μαρκόπουλο “άναψε τα αίματα”. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να είναι μπροστά στο σκορ με 32-42.

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ στο ημίχρονο, ήταν ο Λάνγκφορντ με 8 πόντους, ενώ για την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Καρλ Ίνγκλις με 10 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Ουίλιαμσον και Μενσά-Μπονσού να σκοράρουν από ένα καλάθι, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους (32-46) για την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με 7 συνεχόμενους πόντους από Κάρτερ, Τσόχλα και Μαργαρίτη μείωσε σε 44-52, με τον κόσμο να σηκώνεται στο πόδι. Το τάιμ άουτ του Ντράγκαν Σάκοτα δεν έφερε αποτέλεσμα και οι γηπεδούχοι με τον Σαλούστρο μείωσαν στους 6 πόντους (46-52, 3:30 πριν το τέλος του δεκαλέπτου), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 55-53 υπέρ της ΑΕΚ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από το ότι το πρώτο καλάθι σημειώθηκε 7:51 πριν το τέλος (τρίποντου Παπαντωνίου, 52-58). Ο Ντελινικάιτις με νέο τρίποντο έφερε τη διαφορά στους 6 πόντους, με τον Κάρτερ να απαντά με καλάθι δύο πόντων και να διαμορφώνει το 57-61. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να εκμεταλλευτεί τις άστοχες βολές του Μενσά-Μπονσού και ο Μιλόσεβιτς με καλάθι έκανε το 59-65, 4 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Τσόχλας με τρίποντο μείωσε στους τρεις πόντους, ενώ ο Λάνγκφορντ με καλάθι έριξε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (64-65), 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το καλάθι και φάουλ του Ντελινικάιτις έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 66-70, 28 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη όμως ο Τσόχλας μείωσε με καλάθι σε 68-70. Η 1/2 βολές του Μιλόσεβιτς και οι 2/2 βολές του Κάρτερ έφεραν τη διαφορά στον πόντο.

Στην επαναφορά η “Ένωση” έκανε λάθος και ο Όντουμ με τρίποντο χάρισε τη νίκη στο “Δικέφαλο του Βορρά”, καθώς ο Ντελινινκάιτις ήταν άστοχος στο τελευταίο σουτ.

Διαιτητές: Σχινάς – Μπήτης – Διαμαντής.
Τα δεκάλεπτα: 18-23, 32-42, 53-55, 73-71.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18, Λιάπης, Κάρτερ 14, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 14, Δέδας, Μαργαρίτης 9, Όντουμ 7, Βον, Μπρέμερ, Σαλούστρος.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 9, Ντελινινκάιτις 14, Σάκοτα 7, Κασελάκης 2, Ουίλιαμσον 4, Τσιάκος, Αθηναΐου 2, Μιλόσεβιτς 8, Μενσά-Μπονσού 12, Ίνγκλις 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…