Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πάμε να κερδίσουμε”

“Πάμε να κερδίσουμε”

charalampo

charalampo - mpoxwridis

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για τη Βαρκελώνη προκειμένου να αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (9/1, 21:45) τη Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Ο Νίκος Παππάς θα παραμείνει στην Αθήνα καθώς ανέβασε χθες πάλι πυρετό, με τους υπόλοιπους παίκτες να τίθονται κανονικά στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Την πεποίθηση του πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να φύγει με το διπλό από τη Βαρκελώνη εξέφρασε ο Τζέιμς Γκιστ κατά την αναχώρηση της αποστολής. Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως “πάμε στη Βαρκελώνη για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Προπονηθήκαμε καλά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και είμαστε έτοιμοι για αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Προερχόμαστε από μια άσχημη ήττα από την ΠΑΟΚ, την οποία έχουμε αφήσει πίσω μας. Θέλουμε να κερδίσουμε, αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτόν”.

Αναφορικά με τις απουσίες της Μπαρτελόνα, σχολίασε ότι: “Η Μπαρτσελόνα είναι μια εξαιρετική ομάδα, γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις απουσίες των Όλεσον, Ναβάρο και Αμπρίνες. Πάμε εκεί ώστε να πολεμήσουμε σκληρά και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Νομίζω πως σημασία στην έκβαση του αγώνα θα έχει το ποιος θέλει περισσότερο τη νίκη”.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του ομίλου και του κάθε αγώνα ξεχωριστά: “Ο όμιλός μας είναι αρκετά δυνατός και το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η Μπαρτσελόνα είναι μια εξαιρετική ομάδα που αγωνίζεται σε μια σκληρή έδρα. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Ξεκινήσαμε καλά κόντρα στη Μακάμπι και θέλουμε να συνεχίσουμε με μια εκτός έδρας νίκη. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε”.

Από την πλευρά του, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον υποστήριξε: “Είναι ένα πολύ δύσκολο, σοβαρό και κρίσιμο παιχνίδι. Δεν έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια που παίξαμε με τη Μπαρτσελόνα στον πρώτο γύρο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα. Εμείς, από τη μεριά μας, θέλουμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη και να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε κόντρα στη Μακάμπι“.

Σχετικά με τη Μπαρτσελόνα, σημείωσε: “Η Μπαρτσελόνα διαθέτει πολύ ταλέντο τόσο στην περιφέρεια, όσο και στη ρακέτα. Αυτό που πρέπει εμείς να προσέξουμε είναι η άμυνά μας. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσει από την επίθεσή μας ενώ επιβάλλεται να έχουμε καλές επιστροφές”.

Τέλος, ο Αμερικάνος γκαρντ αναφέρθηκε στον αγώνα με την ΠΑΟΚ: “Αυτό που έφταιξε στο ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ότι του δώσαμε τη δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι του ενώ δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…