Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ”Όλα υπό έλεγχο”

”Όλα υπό έλεγχο”

bertomeu new

bertomeu-new

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρτνι Μπερτομέου, βρέθηκε στο Τελ Αβίβ για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Μακάμπι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Σε δηλώσεις του, ο Τζόρντι Μπερτομέου, ανέφερε πως όλα είναι υπό έλεγχο για το επόμενο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με την Γαλατασαράι, ”Έχουμε κάποιες ανησυχίες, επειδή την πρώτη φορά βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο κι ευχόμαστε να μην επαναληφθεί. Συνέβη μία φορά σε 15 χρόνια και θα ‘ναι λάθος να σκεφτόμαστε πως θα επαναληφθεί. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες κάνουν σπουδαία δουλειά με τον κόσμο τους. Παρότι τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη έγιναν εκτός κλειστού, δεν την απαλλάσσει των ευθυνών της. Την προσεχή εβδομάδα θα γίνει μία νέα συνάντηση των δύο ομάδων, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθεια να πείσουν όλους πως πρόκειται για ένα άθλημα και δεν υπάρχει χώρος για βία. Είμαστε σίγουροι πως η ατμόσφαιρα θα είναι ήρεμη”

Ενώ όσο αναφορά τα προκριματικά συμπλήρωσε, ”Ο προκριματικός γύρος καταργείται από την επόμενη σεζόν. Δεν βλέπουμε κάποιο πλεονέκτημα όσον αφορά τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων, πριν από την έναρξη της regular season. Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να κατανείμουμε τη θέση που εξασφαλίζουν οι προκριματικοί γύροι σε μια σταθερή λίγκα. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, όσον αφορά το καλεντάρι και τη διεξαγωγή αγώνων σε διαθέσιμες ημερομηνίες. Υποχρεώναμε τις ομάδες να δίνουν αγώνες τον Σεπτέμβριο, σε μια εποχή που δεν είναι ακόμα έτοιμες! Οι ομάδες διεκδικούσαν μια θέση στη διοργάνωση, κάνοντας μόλις μια εβδομάδα προπονήσεις. Θεωρούμε πως αυτό δεν είναι καλό για τις ομάδες και αποφασίσαμε να το σταματήσουμε. Επομένως, η περσινή χρονιά ήταν η τελευταία που διεξήχθη προκριματικός γύρος”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…