Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο Τσόχλας τα έκανε όλα

Ο Τσόχλας τα έκανε όλα

tsoxlas odum

tsoxlas-odum

petridis-giorgosΜε τον τρόπο που εξελίχθηκε και κρίθηκε το ντέρμπι των “Δικεφάλων” ο σχεδόν “αόρατος”, μέχρι τη φάση του τριπόντου που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, Τζέικ Οντουμ “έκλεψε” την παράσταση. Για να φτάσει όμως η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να επιστρέψει από το –15 κάποιοι άλλοι παίκτες του, έβγαλαν ότι περισσότερο είχαν στο παρκέ.

Ο Απόλλωνας Τσόχλας ήταν ένας από αυτούς αφού τα έκανε όλα μέσα σε 23 λεπτά συμμετοχής. Σκόραρε (14 πόντοι), πίεσε στην άμυνα και μάζεψε ριμπάουντ (τρία) και οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας του (πέντε ασίστ).
Ο 32χρονος γκαρντ με τους 14 πόντους τους ξεπέρασε τους 500 στην καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με τις πέντε ασίστ του (αποτελούν και ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του αφού τόσες είχε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels) ξεπέρασε τις 200.

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ έδωσε συνέχεια σε μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων. Μάλιστα το σημερινό, ήταν το πιο παραγωγικό παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα. Σημείωσε 18 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 16 πόντοι του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Carna). Ακόμη ο Αμερικανός ξεπέρασε τους 600 πόντους καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Τζέι Αρ Μπρέμερ βρέθηκε σε κακή μέρα (0/5 σουτ εντός παιδιάς και αρνητικό ranking) όμως οι τρεις ασίστ αποτελούν την καλύτερη επίδοση του ως τώρα αφού είχε από μία στις προηγούμενες τρεις συμμετοχές του.

Σε ομαδικό επίπεδο, τα 11 λάθη που έκανε ο ΠΑΟΚ αποτελούν ισοφάριση της καλύτερης φετινής επίδοσης του αφού τόσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Τα έξι επιθετικά ριμπάουντ όμως αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης εντός έδρας (τόσα είχε κόντρα στο Ρέθυμνο Aegean) όπως και η μία τάπα (μία είχε και με τον Παναθηναϊκό).

Πήγε στράφι το ρεκόρ τριπόντων

Η ΑΕΚ έτσι όπως εξελίχθηκε το ντέρμπι έχασε ένα παιχνίδι που ήταν δικό της για 39,5 λεπτά. Αν το έπαιρνε, σε μεγάλο βαθμό θα το χρωστούσε στα τρίποντα με τα οποία άλλωστε κατόρθωσε να οικοδομήσει τη διαφορά των 15 πόντων. Είχε 8/13 (61,5%) επίδοση που είναι η κορυφαία του πρωταθλήματος ως τώρα αφού ξεπέρασε εκείνη που είχε ο ΚΑΟΔ American Genetics στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο (είχε 7/12, 58,3%). Η δική της προηγούμενη καλύτερη επίδοση, ήταν τα 10/24 (41,6%) στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean.

Η “‘Ενωση” είχε και κάποια ακόμη θετικά ομαδικά ρεκόρ στο “παλατάκι”. Οι 73 πόντοι που δέχτηκε είναι η καλύτερη επίδοση της εκτός έδρας αφού η προηγούμενη ήταν οι 75 του αγώνα με την ΑΕΝΚ Δημούλας. Ακόμη, τα 25 αμυντικά ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική της είναι η κορυφαία επίδοση της εκτός έδρας (είχε από 24 στα ματς με ΑΕΝΚ Δημούλας και Αρη).

Στον αντίποδα η ΑΕΚ χθες σημείωσε και κάποια αρνητικά ρεκόρ σε ομαδικό επίπεδο. Το 41% στα δίποντα (είχε 16/39) ήταν ένα από αυτά αφού είχε 14/33 στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (42,4%). Οι 11 ασίστ αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης συνολικά επίδοσης της (τόσες είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) ενώ για δεύτερη φορά στις 12 αγωνιστικές έμεινε χωρίς τάπα (η πρώτη ήταν κόντρα στον Απόλλωνα Carna).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…