Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο Μπούτσκος αναλύει τη Λιμόζ

Ο Μπούτσκος αναλύει τη Λιμόζ

mpoutskos markopoulos

mpoutskos-markopoulos

Την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, Λιμόζ, ανέλυσε ο Παντελής Μπούτσκος, συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο Έλληνας τεχνικός, τόνισε ότι όλοι σέβονται την Πρωταθλήτρια Γαλλίας που ανοικοδομήθηκε από το μηδέν, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι κάθε παίκτης της Λιμόζ μπορεί να απειλήσει με κάθε τρόπο. Ακόμα, δήλωσε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμοι να παλέψουν για κάθε μπαλιά, ενώ έκλεισε λέγοντας με νόημα: ” η ζωή είναι να τη ζήσουμε και όχι να την εξηγήσουμε!”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παντελής Μπούτσκος στο paokbc.gr:
“Ξεκινάμε με πολύ ενθουσιασμό τους αγώνες μας για το «Last 32» έχοντας αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία αλλά και αυτογνωσία από τη δοκιμασία της πρώτης φάσης. Είμαστε σε έναν όμιλο με ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς όλες έχουν πρόσφατη εμπειρία στην ευρωλίγκα, και αυτό αποτελεί τεράστια πρόκληση για το πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να εμφανισθούμε.

Πρώτος αντίπαλος μας η προερχόμενη από τους ομίλους της ευρωλίγκα Limoges, μια ομάδα για την οποία έχουμε πολύ σεβασμό, τόσο στην αγωνιστική της παρουσία καθώς είναι επικεφαλής στην Γαλλική λίγκα, όσο και στην ιστορία της και στον τρόπο που ανοικοδομήθηκε και επέστρεψε στην ελίτ. Δύναμη της είναι ο ρυθμός που δίνει στο παιχνίδι ο ικανότατος point guard Westerman που με την εμπειρία του σε Partizan και Barcelona ξέρει να αξιοποιεί τους πολύ αποτελεσματικούς σουτέρ Smith και Curry (γνώριμος από τη θητεία του στην Ελλάδα) αλλά και τους αθλητικούς Colo και Moerman που διακρίνονται για το παιχνίδι τους στο transition. Σημείο αναφοράς αποτελεί και το inside game όπου δεσπόζει ο Batista.

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει με οδηγό την προσωπική αλλά και την ομαδική μας άμυνα, να ελέγξουμε τη μάχη των ριμπάουντ αλλά και να ανταποκριθούμε στην πίεση που ασκεί η επιθετική άμυνα της Limoges, ώστε να μη χαλάσουμε το timing και το spacing της επίθεσής μας, για να πάμε με υπομονή στους αυτοματισμούς και τις συνεργασίες μας.

Στη φάση αυτή κάθε κατοχή, κάθε πόντος είναι σημαντικός, αφού οι ισοβαθμίες μπορεί να παίξουν ρόλο, για αυτό κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ θέλουμε το κίνητρό μας να είναι υψηλότερο από των αντιπάλων μας και σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα να βουτάει πάντα πρώτος ο παίκτης με την ασπρόμαυρη φανέλα. Eίναι πολύ σημαντικό να μπούμε στη μάχη πνευματικά έτοιμοι και με όλες μας τις δυνάμεις και απλά να κάνουμε το πρώτο βήμα στην ελπίδα! Και θα δούμε μετά τι υπάρχει παρακάτω… Άλλωστε η ζωή είναι να τη ζήσουμε και όχι να την εξηγήσουμε!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…