Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο άσος του Λυκογιάννη

Ο άσος του Λυκογιάννη

kolossos

kolossos

petridis-giorgosΟ Ντομινίκ Ουότερς, όπως σημειώθηκε στο game report του esake.gr, ήταν αυτός που οδήγησε τον Κολοσσό H Hotels στη νίκη επί του Κόροιβου. Αλλωστε ο Αμερικανός είχε συνολικα 17 πόντους στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις του ενώ σήμερα το “κοντέρ” του έγραψε 23.

Ωστόσο αυτός που αποδείχτηκε άσος όχι απλά κρυμμένος αλλά… βαθιά χωμένος στο μανίκι του Αρη Λυκογιάννη ήταν ο Τέιλορ Σμιθ που έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του αφού σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σημειώσει 14 πόντους και να μαζέψει οχτώ ριμπάουντ έχοντας 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι 14 πόντοι είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του (άλλωστε πριν από αυτό το παιχνίδι είχε μέσο όρο 4,5) αφού είχε 11 στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό όμως ρεκόρ καριέρας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ παραμένουν οι 17 που είχε πέρυσι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό. Μάλιστα με τα 6/6 δίποντα “άγγιξε” την καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος που διατηρεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος που είχε 7/7 στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

* Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε στο σημερινό παιχνίδι, ο Αγγελος Τσάμης συμπλήρωσε 600 στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

* Ο Ερνεστ Σκοτ σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα επίπεδα του προηγούμενου αγώνα με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics όμως ακόμη και με τους πέντε πόντους που σημείωσε, κατάφερε να ξεπεράσει τους 600 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

* Τρεις πόντοι αποδείχτηκαν αρκετοί για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη ώστε να φτάσει τους 200 στην καριέρα του.

* Για να σημειώσει αυτή τη νίκη ο Κολοσσός H Hotels, “άγγιξε” την καλύτερη επίδοση διπόντων στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας 24/35 (68,5%) όμως το ρεκόρ κράτησε ο Αρης του αγώνα με τα Τρίκαλα BC Aries που είχε 25/35.

Δεν εχαναν βολή, έχαναν τα ριμπάουντ

koroivos

Ο Κόροιβος επέδειξε ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών έχοντας 24/26 όμως έχασε τη μάχη των ριμπάουντ έχοντας 25 έναντι 34 του αντιπάλου του και πλησιάζοντας την χειρότερη σχετική επίδοση που κρατάει από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο οποίο είχε 21 “σκουπίδια”. Εξάλλου αυτό ήταν το μοναδικό παιχνίδι του πρώτου γύρου για την ομάδα της Αμαλιάδας στο οποίο δεν είχε ούτε ένα κόψιμο.

* Σε ατομικό επίπεδο, ο Σάσα Βασίλιεβιτς παίζοντας κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες του, έφτασε τις 134 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, προσπέρασε τον Τόνι Κόστνερ (Σπόρτιγκ, ΑΕΚ, Παπάγου) και “έπιασε” στην 27η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του πρωταθλήματος, τον Ντάριλ Μίντλετον (Παναθηναϊκός).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…