Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ντέρμπι σε Ζηρίνειο-Αλεξάνδρειο

Ντέρμπι σε Ζηρίνειο-Αλεξάνδρειο

papamakarios kifisia kaod

papamakarios-kifisia-kaod

Πολλά δυνατά και σημαντικά ντέρμπι περιλαμβάνει η 13η “στροφή” της Α1 που αποτελεί και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Η αναμέτρηση στο Ζηρίνειο, μεταξύ Κηφισιάς και Πανιωνίου συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη προσοχή με τις δύο ομάδες να επιζητούν πάση θυσία τη νίκη ενώ σφοδρή σύγκρουση αναμένεται και στο Αλεξάνδρειο, εκεί όπου ο Άρης υποδέχεται το Ρέθυμνο.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ

Τα Τρίκαλα έκαναν την έκπληξη την προηγούμενη αγωνιστική και έφυγαν με τη νίκη στις αποσκευές τους από το Ρέθυμνο, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική αλλά και ψυχολογική “ανάσα”. Υποδεχόμενη τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη θέλει να υπερασπιστεί την έδρα της αλλά την περιμένει πολύ δύσκολο έργο.

Ο “δικέφαλος” βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση νικώντας απανωτά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και αναμφίβολα μπορεί να πάρει τη νίκη στη θεσσαλική πόλη αν δείξει την απαιτούμενη προσοχή.

Κλειστό: ΔΚ Τρικάλων.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Γκόντας – Πουρσανίδης – Ανδρικόπουλος.

Κηφισιά – Πανιώνιος

Η Κηφισιά έχει να “γευτεί” τη χαρά της νίκης από τις 29 Νοεμβρίου και έκτοτε μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες που την έχουν ρίξει στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα των βορείων προαστίων προχώρησε στην απόκτηση του Παναγιώτη Βασιλόπουλου που ευελπιστεί πως θα της δώσει το κάτι παραπάνω ώστε να φθάσει στην επιτακτική νίκη και να βγει από την “κρίση”.

Αναλόγως αναγκαίο είναι το ροζ φύλλο αγώνα και για τον Πανιώνιο που κάνει “αγώνα δρόμου” για να σώσει τη χρονιά και να παραμείνει στην κατηγορία αλλά η εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας αποτέλεσε πισωγύρισμα. Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένεται στο Ζηρίνειο.

Κλειστό: Ζηρίνειο.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Παναγιώτου – Παφίλης.

Κολοσσός Ρόδου – Κόροιβος

Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε στη Δράμα την περασμένη εβδομάδα ο Κολοσσός, που δείχνει ότι θα μείνει μακριά από περιπέτειες και θα εξασφαλίσει σχετικά γρήγορα την παραμονή του. Στο Βενετόκλειο η δυναμική του αυξάνεται ακόμα πιο πολύ και θέλει να το υπερασπιστεί ενάντια στον μαχητικό Κόροιβο.

Το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου επέστρεψε στις νίκες τη 12η αγωνιστική κόντρα στην Κηφισιά, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί πέντε αγώνων, και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα. Επικίνδυνη αποστολή το ματς στη Ρόδο με όλα τα ενδεχόμενα, πάντως, να είναι ανοιχτά.

Κλειστό: Βενετόκλειο.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Ψαριανός – Μπήτης – Καλδίρης.

Άρης – Ρέθυμνο

Ο Άρης έχει ξαναβρεί το ρυθμό τους τις τελευταίες εβδομάδες και θέλει να χτίσει ένα νικηφόρο σερί για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Το ματς απέναντι στο Ρέθυμνο αναμένεται να είναι καθηλωτικό.

Οι Κρητικοί έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, κόντρα σε ΑΕΚ και Τρίκαλα, με την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας να είναι αυτή που τους “πληγώνει” περισσότερο. Αμφότεροι θα παλέψουν μέχρι τέλους.

Κλειστό: Αλεξάνδρειο.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Σταματόπουλος – Πουρσανίδης.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου

ΑΕΚ – ΚΑΟΔ

Η ΑΕΚ έχασε την τελευταία στιγμή ένα μεγάλο διπλό στην Πυλαία αλλά απέδειξε πως έχει ανέβει πολλά επίπεδα με τις πρόσφατες προσθήκες και αν συνυπολογίσουμε την τελευταία του Μαλίκ Χέρστον τότε εύλογα αναμένουμε να βρεθεί ψηλότερα, στο τέλος της χρονιάς, από την 7η θέση που είναι τώρα.

Ο ΚΑΟΔ θέλει να εμφανιστεί ανταγωνιστικός αλλά δύσκολα θα κάνει την έκπληξη στο ΟΑΚΑ.

Κλειστό: ΟΑΚΑ.
Ώρα: 19:00.
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Μάνος – Γεωργιάδης.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

Απόλλωνας Πάτρας – Παναθηναϊκός

Ο Απόλλωνας Πάτρας βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση κάτι το οποίο απέδειξε και στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη εβδομάδα, παίρνοντας το διπλό. Υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό και με τη στήριξη του κόσμου στο πλευρό του, θέλει να βάλει δύσκολα στους “πράσινους” και να διεκδικήσει μέχρι τέλους με αξιώσεις το ροζ φύλλο.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αν παίξει με την απαιτούμενη συγκέντρωση και προσοχή τότε δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει τη νίκη.

Κλειστό: Περιβόλα.
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Σώμος – Μπίκας.

Πανελευσινιακός – Ολυμπιακός

Δύσκολο έργο για τον Πανελευσινιακό απέναντι στους “ερυθρόλευκους” με το ροζ φύλλο να μη συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κοιτάξει να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά και τους παίκτες που δεν βρίσκονται ψηλά στο ροτέισον ξεκουράζοντας τα βασικά “γρανάζια” εν όψει Ευρωλίγκας.

Κλειστό: 2ο ΚΓ Ελευσίνας.
Ώρα: 19:30
Διαιτητές: Παπαπέτρου – Ταβουλαρέας – Θεωνάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …