Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ντέρμπι “δικεφάλων”

Ντέρμπι “δικεφάλων”

margaritis batista paok pao

margaritis-batista-paok-pao

Το μεγάλο ντέρμπι στην Πυλαία, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συγκεντρώνει τα βλέμματα της 12ης στροφής” της Α1 αλλά και οι μάχες στη μέση και την ουρά του βαθμολογικού πίνακα συγκεντρώνουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Το “μενού” της αγωνιστικής θα σερβιριστεί σε τρία “πιάτα” και συγκεκριμένα το τριήμερο 10-12 Ιανουαρίου.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου

Κόροιβος – Κηφισιά

Ο Κόροιβος θέλει να ανακάμψει πάση θυσία από το αρνητικό σερί και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από πέντε συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες. Το κλειστό της Ήλιδας αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο του και ευελπιστεί πως θα τα καταφέρει απέναντι σε μια πληγωμένη Κηφισιά.

Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρίσκεται σε κακή κατάσταση έχοντας απολέσει δύο ματς στην έδρα του και μετρώντας τρεις σερί ήττες. Πρέπει να επανέλθει στις νίκες με κάθε τρόπο ώστε να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την πρώτη πεντάδα.

Κλειστό: ΔΚΓ Ήλιδας.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Γκόντας – Δεσλής – Τζαφλέρης.

Ρέθυμνο – Τρίκαλα

Οι Κρητικοί μετρούσαν τέσσερις σερί νίκες προτού ηττηθούν από την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Παίζουν εξαιρετικά τόσο εντός όσο και εκτός έδρας και δείχνουν πως δύσκολα θα φύγουν με σκυμμένο κεφάλι  στο “Μελίνα Μερκούρη”.

Τα Τρίκαλα φαίνεται πως θα δώσουν αγώνα δρόμου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Έχουν δείξει πως δεν μπορούν εκτός έδρας και φαντάζει λίγο απίθανο να φύγουν με το διπλό από το Ρέθυμνο.

Κλειστό: ΚΓ “Μελίνα Μερκούρδη”.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Κορομηλάς – Μαγκλογιάννης – Συμεωνίδης.

ΚΑΟΔ – Κολοσσός Ρόδου

Μετά το διπλό στην Κηφισιά, ο ΚΑΟΔ επιστρέφει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Δράμα για να υποδεχτεί τον Κολοσσό και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Ενισχυμένη με την εμπειρία και την ποιότητα του Δημήτρη Τσαλδάρη και με τον κόσμο στο πλευρό της, η δραμινή ομάδα δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Βέβαια διόλου ευκαταφρόνητο εμπόδιο ορθώνεται μπροστά της. Οι Ροδίτες έχουν καταθέσει στο παρκέ τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα τους και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα δυνατό ντέρμπι.

Κλειστό: ΔΚΓ “Δημήτρης Κραχτίδης”.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Φούφης – Ανδρικόπουλος – Τσώνος.

Πανιώνιος – Απόλλωνας Πάτρας

Να δώσει συνέχεια στην ανοδική του πορεία θέλει ο Πανιώνιος. Οι “κυανέρυθροι“, μετά τους αιωνίους, επέστρεψαν στις νίκες με διπλό στην Ελευσίνα και αν συνεχίσουν έτσι τότε θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Α1. Το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι αφού υποδέχονται τον εξαιρετικό Απόλλωνα, στον οποίο χρωστούν τη ρεβάνς από το ματς του Κυπέλλου για την προημιτελική φάση του θεσμού, στις αρχές της σεζόν.

Η ομάδα της Πάτρας δεν βρίσκεται τυχαία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και με τη μέχρι τώρα πορείας της δείχνει ότι έχει την ποιότητα να διατηρηθεί εντός οκτάδας. Δυναμική σύγκρουση περιμένουμε στο κλειστό της Αρτάκης.

Κλειστό: ΚΔΓ Νέας Σμύρνης.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Μητσόπουλος – Γκούμας- Παγώνης.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Αναμφίβολα το παιχνίδι που συγκεντρώνει πάνω του τους “προβολείς” της αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη εβδομάδα και θέλει να επαναλάβει την εμφάνιση του κόντρα στον έτερο “δικέφαλο“. Οι Θεσσαλονικείς έχουμε δει για το τι είναι ικανοί και μένει να δούμε πως θα εμφανιστεί η ΑΕΚ.

Η “Ένωση” έχει ενισχυθεί σημαντικά και η παρουσία του Μενσά-Μπονσού της δίνει οντότητα στη ρακέτα. Η σύγκρουση των “δικεφάλων” θα είναι σφοδρή!

Κλειστό: PAOK Sports Arena.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Μπήτης – Διαμαντής.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός – Άρης

Ο Ολυμπιακός αρχίζει και ρολάρει για τα καλά κάτι που φαίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Οι “ερυθρόλευκοι” δύσκολα θα βρεθούν προ εκπλήξεως ενάντια στον Άρη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που παίζουν στο ΣΕΦ.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, θα κατέβει στον Πειραιά με σκοπό να εμφανίσει όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και να δυσκολέψει τους γηπεδούχους όπως έκανε και με τον Παναθηναϊκό πριν μερικές βδομάδες.

Κλειστό: ΣΕΦ.
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Μάνος – Καλδίρης – Μαλαμάς.

Παναθηναϊκός – Πανελευσινιακός

Το ηχηρό “χαστούκι” που δέχτηκε το “τριφύλλι“, στην Πυλαία, την περασμένη εβδομάδα αποτέλεσε “καμπανάκι” για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τους παίκτες του. Οι “πράσινοι” πρέπει να δείξουν πολύ καλύτερο πρόσωπο και να επιστρέψουν στις νίκες με πειστική εμφάνιση, ύστερα από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Η Ελευσίνα, από την άλλη, δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για να πάρει το διπλό και η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ θα αποτελέσει ένα τεστ για τον Τζίμη Κουστένη εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:00
Διαιτητές: Πηλοΐδης – Νικολούλης – Ταρενίδης.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …