Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να παραμείνω στην ομάδα”

“Να παραμείνω στην ομάδα”

mensah-bonsu

Την πρόθεση του να παραμείνει στην ΑΕΚ, ώστε να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει αυτή τη χρονιά εξέφρασε ο Ποπς Μενσά Μπονσού. Ο νεοαποκτηθείς Βρετανός σέντερ, μιλώντας στην εφημερίδα “Αγορά’, τόνισε πως είναι πολύ χαρούμενος που αποτελεί μέλος της προσπάθειας της Ένωσης για επιστροφή της εκεί που ήταν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε πως θα του άρεσε να κάνει πρωταθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Τι σε έπεισε να επιλέξεις την ΑΕΚ; Τι εικόνα έχεις από τη διοίκηση και τον τρόπο που σε προσέγγισε;
“Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα να παίξω και νιώθω ότι έχω την ευθύνη να αναλάβω το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα, κάτι που μου αρέσει ως παίκτης. Ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός. Έκαναν πολύ καλή δουλειά για να μπορέσουν να με φέρουν γρήγορα εδώ, καθώς δεν υπήρχαν πολλά χρονικά περιθώρια μέχρι τον αγώνα. Είμαι αρκετά ενθουσιασμένος γι’ αυτό”.

-Πρώτες εικόνες από το επίπεδο της ομάδας, τον προπονητή τον κόσμο…
“Οι οπαδοί είναι φανταστικοί. Η ΑΕΚ έχει από τους καλύτερους, ίσως και τους καλύτερους, οπαδούς από όλες τις ελληνικές ομάδες. Οι οπαδοί μας είναι «τρελοί», αγαπάνε παθολογικά την ομάδα, κάτι που είναι εντυπωσιακό. Όσον αφορά στον προπονητή και στους συμπαίκτες μου θεωρώ, επίσης, ότι είναι εξαιρετικοί. Πιστεύω ότι έχουμε μία ομάδα η οποία αδικείται από το μέχρι στιγμής ρεκόρ της στο Πρωτάθλημα”.

– Πως αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι η ΑΕΚ (μια ιστορική ομάδα) στήνει εν πολλοίς γύρω σου τη δυναμική επιστροφή της σε επίπεδο πρωταθλητισμού; Ποια είναι τα όνειρά σου για την ΑΕΚ;
“Θα μου άρεσε να επιστρέψω σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Είμαι ένας παίκτης με φιλοδοξίες και πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Θέλω να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και αυτό θα προσπαθώ κάθε φορά που θα μπαίνω στο παρκέ. Η ομάδα έχει στόχους οι οποίοι συμβαδίζουν με τους δικούς μου.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα σκληρά για το κλαμπ λόγω κάποιων οικονομικών προβλημάτων που υπήρξαν αλλά η νέα διοίκηση έχει πλάνο και όραμα και θα προσπαθήσει να επαναφέρει την ΑΕΚ εκεί που ήταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Αν όλα πάνε καλά και πετύχουμε τους στόχους μας δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραμείνω στην ΑΕΚ”.

-Τι δεν είχε πάει καλά με τον Ολυμπιακό (και δεν υπέγραψες);
“Για κάποιο λόγο, ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να υπογράψουμε συμβόλαιο, αφού πέρασα από τα ιατρικά τεστ και προτίμησε να στραφεί σε άλλον παίκτη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Δάκρυσε ο Λιμνιάτης: «Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από καριέρες»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης «έσπασε» στις δηλώσεις του μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Προμηθέα στην…