Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Να αποτρέψουμε τη βία”

“Να αποτρέψουμε τη βία”

luka mitrovic new

luka-mitrovic-new

Οι φόβοι για επεισόδια στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα ενάντια στη Γαλατασαράι, για την 3η αγωνιστική του top 16, είναι αυξημένοι και η Ευρωλίγκα εκτός από την επιβολή ισχυρών μέτρων ασφαλείας έδωσε το λόγο στους αρχηγούς των δύο ομάδων.

Λούκα Μίτροβιτς και Σινάν Γκιουλέρ έστειλαν μήνυμα ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι η βία δεν χωρά στον αθλητισμό σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν τους οπαδούς στο να προβούν σε αντίποινα.

Ο αρχηγός της σέρβικης ομάδας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά:  “Ό,τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη είναι ντροπή και δεν έχει να κάνει ούτε με το μπάσκετ, ούτε με τον αθλητισμό γενικότερα. Κι αυτό γιατί κανείς από εμάς (τους παίκτες) δεν μπαίνει στο παρκέ, θέλοντας να δυναμιτίσει το κλίμα ή να συμμετάσχει σε άσχημες στιγμές. Όλα αυτά δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη του Μάρκο (Ίβκοβιτς) είναι όλοι μαζί, παίκτες και φίλαθλοι, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον. Πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα κόντρα στη βία και όλους αυτούς που έρχονται στο γήπεδο για να κάνουν κακό. Ο σκοπός του αθλητισμού είναι η χαρά του παιχνιδιού και ο υγιής ανταγωνισμός με τον αντίπαλο.

Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είμαι επίσης σίγουρος ότι ο σύλλογος και οι αρμόδιες Αρχές θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να εξελιχθεί ομαλά η αναμέτρηση. Επομένως, οι φίλαθλοί μας πρέπει να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον: να φωνάξουν υπέρ της ομάδας. Όλοι μας, κι εμείς οι παίκτες, πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη σε κόσμια πλαίσια. Να δείξουμε τον δέοντα σεβασμό στους αντιπάλους μας” ήταν η τοποθέτηση του.

sinan guler

Ο Γκιουλέρ, με τη σειρά του, κάλεσε επίσης τους οπαδούς να απομακρύνουν τέτοια περιστατικά από τον αθλητισμό:

“Πρώτα απ όλα θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Μάρκο (Ίβκοβιτς). Ο αθλητισμός δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνει τέτοια περιστατικά. Μακάρι να μην συνέβαινε όλο αυτό και να συνέχιζε το παιδί να βλέπει αγώνες μπάσκετ.

Την ίδια ώρα βρισκόμαστε σε ανταγωνισμό με τον Ερυθρό Αστέρα. Εκπροσωπούμε δύο χώρες με μακρά ιστορία στο μπάσκετ. Ιστορία την οποία πρέπει να συνεχίσουμε. Ο αθλητισμός περιλαμβάνει τον ανταγωνισμό, αλλά δεν έχει χώρο για τη βία. Πρέπει να διαχωρίζονται αυτά τα δύο. Γι αυτό, η Ευρωλίγκα, οι Αρχές, οι παίκτες, οι προπονητές, οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Μπορείς να χάσεις, μπορεί να κερδίσεις έναν αγώνα. Όλα όμως έχουν να κάνουν με το τι γίνεται στο παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι πράξη 1η

Το πρώτο βήμα στα play off θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι ανο…