Κεντρική Διεθνή Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Πάρκερ

Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Πάρκερ

tony parker vravefsi

tony-parker-vravefsi

Κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2014 αναδείχθηκε ο Τόνι Πάρκερ έπειτα από ψηφοφορία που πραγματοποίησε η Fiba Europe.

Ο Γάλλος γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς κατέκτησε τη χρονιά που μας πέρασε το τέταρτο δαχτυλίδι του στο ΝΒΑ με τα  “σπιρούνια” και – όπως αναμενόταν – άφησε στη δεύτερη θέση τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος κατόρθωσε να πάει τη Σερβία μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Την τριάδα έκλεισε ο Μπορίς Ντιαό, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ με τους Σπερς και οδήγησε την Εθνική Γαλλίας στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Τόνι Πάρκερ έκανε το back to back, καθώς είχε αναδειχθεί κορυφαίος Ευρωπαίος και τη σεζόν 2013.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτή η διάκριση είναι ένα έπαθλο για τη σπουδαία σεζόν που είχαμε στους Σπερς και τελείωσε με την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ. Το να επιστρέψουμε μετά την ήττα μας στο τελευταίο ματς το 2013 ήταν κάτι εκπληκτικό. Παίξαμε ένα στιλ μπάσκετ που είναι πολύ κοντά στο τέλειο. Τώρα είμαι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης για δεύτερη σερί χρονιά. Είναι σπουδαία τιμή να είμαι μπροστά από παίκτες όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Πάου Γκασόλ ή εκείνους που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν. Είμαι περήφανος για το βραβείο”, ανέφερε ο Πάρκερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…