Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κανένας εφησυχασμός”

“Κανένας εφησυχασμός”

sfairopoulos odigies

sfairopoulos-odigies

Πολύ επικίνδυνο χαρακτήρισε το παιχνίδι ενάντια στην Λαμποράλ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για το ματς της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, την Παρασκευή (23/01) στο ΣΕΦ. Οι “ερυθρόλευκοι” τίθενται για τρίτη φορά φέτος αντιμέτωποι με την ομάδα της Βιτόρια και μετά τη βαριά ήττα στην Ισπανία θέλουν να πάρουν το “αίμα” τους πίσω.

“Παίζουμε αύριο ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο παιχνίδι και ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλούς ρυθμούς, είναι ομάδα ρυθμού και σίγουρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να ελέγξουμε το ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτό είναι το πρωταρχικό μας μέλημα. Η Λαμποράλ μπορεί και μέσα σε 2-3 λεπτά να βρει ρυθμό και να σκοράρει 20 πόντους.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση να έχουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, με υπομονή. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας, τον θέλουμε δίπλα μας να μας στηρίξει, να αποτελέσει τον έκτο παίκτη μας” ήταν η αρχική τοποθέτηση του κόουτς των Πειραιωτών, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας ότι οι φιλοξενούμενοι:

Έχουν αλλάξει σε σχέση με το ματς στη Βιτόρια, είναι πιο αθλητική ομάδα πλέον, τόσο ο Τζέιμς όσο και ο Άνταμς, έχουμε μεγάλα κορμιά μέσα στη ρακέτα, έχουν Μπέγκιτς, Σενγκέλια, Τίλι και χρειάζεται να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση και στην άμυνα να κοιτάξουμε να τους κρατήσουμε μακριά από το καλάθι μας”.

Ερωτηθείς για τη φυγή του Ερτέλ και πόσο επηρέασε το παιχνίδι της Λαμποράλ, σχολίασε: “Αυτό την κάνει περισσότερο επικίνδυνη και λιγότερο προβλέψιμη“.

Σχετικά με την περίπτωση μεταγραφικής ενίσχυσης, δήλωσε: “Άκυρη η ερώτηση, μιλάμε τώρα για τη Λαμποράλ. Περιμένουμε να δούμε πως πηγαίνει ο Πέτγουεϊ, δεν έχουμε βγει στην αγορά, κοιτάμε πότε θα επανέλθουν ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου. Ο Πέτγουεϊ να είναι υγιής και αν κάτι δεν πάει καλά ή στραβώνει, τότε μόνο θα βγούμε στην αγορά. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα“.

Αναφορικά με τους τραυματίες, είπε ότι: “Δεν θα παίξει ο Λαφαγιέτ ενώ ο Πέτγουεϊ κάνει αγώνα δρόμου, είναι καλύτερα και θα κάνει κάποιο μέρος προπόνησης. Σίγουρα χρειάζεται ξεκούραση, αλλά έτσι όπως είναι το πρόγραμμα και οι αγώνες, εμείς τον χρησιμοποιούμε. Θα έχουμε ένα πλάνο, ώστε να ξεκουραστεί μεν, αλλά και να είναι και διαθέσιμος. Έχουμε ένα πλάνο εκπονήσει και με αυτό τον τρόπο θα του δώσουμε κάποιες ανάσες ώστε να είναι και μέσα και έξω ώστε σε λίγες ημέρες να το ξεπεράσει” ενώ για την αντίδραση που αναμένει από τους παίκτες του υπογράμμισε:

“Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται μετά από μια μεγάλη νίκη ή μεγάλη ήττα. Εκεί φαίνεται πόσο μεγάλη ομάδα είσαι, μεγάλη σε ό,τι αφορά την εικόνα σου και την αγωνιστική σου νοοτροπία, είναι θέμα νοοτροπίας αυτό, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε και την νοοτροπία μας και το πώς πρέπει να αντιδράμε μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το ότι κάναμε μια μεγάλη νίκη πρέπει να ξεχαστεί, από εμένα έχει ήδη ξεχαστεί. Καμιά μεγάλη νίκη δεν είναι μεγάλη εάν το επόμενο ματς δεν έχει θετικό αποτέλεσμα”.

Σε ερώτηση για τον Μίρζα Μπέγκιτς, απάντησε: “Είναι φορμαρισμένος είναι ο Μπέγκιτς, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι επάνω του από την αρχή, αλλά και στους άλλους. Τα ψηλά κορμιά είναι ένα θέμα, πρέπει να παίξουμε έξυπνα”.

Όσον αφορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου και το πότε υπολογίζεται η επιστροφή του, σημείωσε πως “Αργεί να μπει, έχει ξεκινήσει χαλαρά, αυτό που έχουμε συζητήσει όλοι μαζί, είναι πως πρέπει να μπει σταδιακά και ομαλά στην αγωνιστική δράση. Το πότε θα είναι αυτό δεν το ξέρουμε. Εξαρτάται το πώς θα ανταποκριθεί το πόδι του. Σε τέτοιους μεγάλους τραυματισμούς δεν μπορείς να είσαι βέβαιος πότε θα επανέλθει. Σταδιακά θα ανέβει, είναι ένας παίκτης που τον περιμένουμε, η θέση του είναι στο “3“, αλλά στο μοντέρνο μπάσκετ χρειάζεται να παίζεις δύο θέσεις“.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να δώσει περισσότερο χρόνο στον Κατσίβελη εν τη απουσία του Λαφαγιέτ επεσήμανε: “Ο Κατσίβελης είναι ένας παίκτης ομάδας, τον οποίο υπολογίζουμε πολύ, όπως και όλους τους παίκτες. Είναι και θέμα τακτικής πολλές φορές, αν ταιριάζει ψηλό γκαρντ, γρήγορο, γκαρντ που πιέζει στη μπάλα. Όλα αυτά τα στοιχεία παίζουν ρόλο στην τελική απόφαση του πως θα παίζουν τα γκαρντ. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…