Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ίβκοβιτς, ο δάσκαλος

Ίβκοβιτς, ο δάσκαλος

itoudis cska parousiasi1

itoudis-cska-parousiasi1

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δοκιμάζεται το βράδυ (20:30) στην Πόλη με αντίπαλο την Εφές Αναντολού στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιθυμεί να επεκτείνει το αήττητο σερί της και να κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας για το αποψινό παιχνίδι, έπλεξε το εγκώμιο της τουρκικής ομάδας, τονίζοντας παράλληλα πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι δάσκαλος.

“Έχουμε μεγάλο σεβασμό για Εφές. Πρώτα απ “όλα, μου αρέσει πολύ ο τρόπος η ομάδα παίζει άμυνα – με αφοσίωση και πάθος. Δεύτερον, νομίζω ότι έχουν συλλέξει πολύ έξυπνα το ρόστερ φέτος. Έχουν συνδυασμό νέου ταλέντου και εμπειρίας. Έχουν μια σειρά από παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο.

Όπως ο Κρστιτς, ο οποίος έπαιξε στο ΝΒΑ, κέρδισε μετάλλια με την Εθνική του και συμμετείχε στα Φάιναλ Φορ με την ΤΣΣΚΑ. Όπως ο Ντρέιπερ, ο οποίος ήταν επίσης σε Φάιναλ Φορ στο παρελθόν και τώρα παίζει ίσως το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Όπως ο Περπέρογλου, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο της Ευρωλίγκας με δύο διαφορετικές ομάδες.

Ξέρω τον Στράτο από τον Παναθηναϊκό και είναι και αυτός ένας τεράστιος παίκτης με μεγάλη ηθική στη δουλειά του. Έχουν τον Λάσμε, ο οποίος έπαιξε επίσης για τον ΠΑΟ, τον Ερτέλ, τον διεθνή Γάλλο, μεγάλα ταλέντα από την Τουρκία, τον Οσμάν, τον Μπαλμπάι και τον Κορκμάζ. Τέλος, έχουν προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον καλό μου φίλο και δάσκαλο για πολλούς σύγχρονους Ευρωπαίους προπονητές.

Έκανε πολύ καλή δουλειά στο χτίσιμο της ομάδας φέτος. Η Εφές είχε κάποια σκαμπανεβάσματα αυτή τη σεζόν, αλλά θα είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ξέρουμε ότι έχουμε έρθει στην Κωνσταντινούπολη για ένα μεγάλο αγώνα. Παίζουμε και προπονούμαστε καλά και θα είμαστε έτοιμοι”, ανέφερε ο Ιτούδης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…