Κεντρική Ασίστ Basketbase Ιστορικό προσπέρασμα

Ιστορικό προσπέρασμα

diamantidis tsartsaris

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ

petridis-giorgosΟ Δημήτρης Διαμαντίδης είχε μεγάλα κέφια χθες στην Πάτρα, κάνοντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Είχε 15 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (2/3β., 2/3διπ., 3/4τρ.) κι επτά ασίστ, με τις οποίες ξεπέρασε τις 1.900 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα. Συν τις άλλοις έφτασε τα 141 κοψίματα, με τη φανέλα του Παναθηναϊκό στην κατηγορία, κι ανέβηκε στην θέση της σχετικής λίστας, πιάνοντας τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Ωστόσο, ο αρχηγός του “τριφυλλιού” ετοιμάζεται για ακόμη ένα, ίσως σημαντικότερο, ατομικό επίτευγμα. Παίζοντας κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών συμπλήρωσε 345 συμμετοχές με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα κι έφτασε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Έτσι, λοιπόν, την επόμενη Δευτέρα, στο παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά, θα σημειώσει ένα ιστορικό προσπέρασμα, φτάνοντας τις 346πράσινεςσυμμετοχές και ξεπερνώντας τον για χρόνια συνοδοιπόρο του στον Παναθηναϊκό, παλαίμαχο πια Βεροιώτη φόργουορντ/σέντερ.

Πρόκειται αναμφίβολα για ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα του “3D“, που διανύει την 11η σεζόν του στο “τριφύλλι“. Ο Διαμαντίδης -όπως γράψαμε παλιότερα- είναι “σιδερένιος“, ωστόσο και γι’ αυτόν ο χρόνος είναι αμείλικτος. Τον Μάιο θα μπει στα 35 του και γι’ αυτό θα συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση των συμμετοχών στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Αυτό γιατί ο πρώτος πέρασε μια… ζωή στα “πράσινα“. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 1990 ως το 2008 και μέτρησε σε αυτό το διάστημα 525 συμμετοχές (489 στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ, από το 1992, δηλαδή).

Ο Διαμαντίδης, πάντως, πέραν από τη δεύτερη θέση των συμμετοχών στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, είναι ακόμα:

2ος σκόρερ πίσω από τον Αλβέρτη
2ος σε εύστοχες βολές και εύστοχα τρίποντα, πάλι όντας πίσω από τον “Φράγκι
5ος ριμπάουντερ
4ος μπλοκέρ (πλέον) μαζί με τον Τσαρτσαρή και βέβαια
1ος σε ασίστ και κλεψίματα.

Μάλιστα με τις χθεσινές επτά ασίστ έφτασε τις 1.488 με τον Παναθηναϊκό, οπότε σύντομα θα σπάσει το “φράγμα” των 1.500 με την ομάδα του στο πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…