Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μας λείπουν οι τραυματίες”

“Μας λείπουν οι τραυματίες”

sfairopoulos1

sfairopoulos

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός, εστίασε στην ομαδικότητα που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι”, ενώ παράλληλα τόνισε ότι λείπουν οι τραυματίες από την ομάδα. Τέλος, υπογράμμισε ότι έχουν τη δυνατότητα και την ποιότητα να έχουν διαφορετικό πρώτο σκόρερ σε κάθε αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:
“Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, έναν αντίπαλο που σου βάζει αρκετούς προβληματισμούς στο παιχνίδι μέσα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν διαβάσαμε την άμυνα των αντιπάλων, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο ανεβήκαμε και επιθετικά και αμυντικά, αναγκάσαμε τον αντίπαλο μας να μην βάλει εύκολο καλάθι, παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση και πήραμε μια διαφορά ασφαλείας και μέχρι το τέλος επιβάλαμε τον ρυθμό μας με μερικά κενά μεν, αλλά είχαμε σχετικά μια καλή παρουσία σε άμυνα και επίθεση. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι δώσαμε 29 ασίστ, είναι ένα στοιχείο αυτό, η ομαδικότητα που δουλεύουμε και θέλουμε να κρατήσουμε. Η ομαδικότητα μας δίνει πολυφωνία.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα ότι έχουν μειωθεί οι τραυματισμοί είναι πολύ καλό. Ασφαλώς μας λείπουν οι δύο τραυματίες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει βρει μια ισορροπία στη χημεία της και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε γκαρντ ικανά και να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν. Ο Σπανούλης έχει δίπλα τους έχουν ικανότατους σκόρερ και μπορεί να δημιουργήσει γι’ αυτούς, αλλά και αυτοί που είναι δίπλα του μπορούν να δημιουργήσουν γι’ αυτό. Παίζοντας ομαδικά τη μια μέρα θα είναι κάποιος πρώτος σκόρερ και την άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος πρώτος σκόρερ. Έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε αυτό σε κάθε παιχνίδι”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, με τον Έλληνα “άσσο” να δηλώνει: “Ο Άρης είναι σοβαρή ομάδα, μας είχε προϊδεάσει ο κόουτς για ένα δύσκολο ματς. Ξέραμε ότι θα βρούμε απέναντι μας μια ομάδα έτοιμη, παλέψαμε, προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν τα καταφέραμε, είχαμε κενά διαστήματα, νομίζω στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε όπως θέλαμε και πήραμε τη διαφορά και στο τέλος τη νίκη. Καλή συνέχεια στον Άρη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…