Κεντρική Ασίστ Basketbase Η εξαίρεση στον κανόνα

Η εξαίρεση στον κανόνα

kalampokis faye council

kalampokis-faye-council

Στο μπάσκετ το αξίωμα “όποιος κάνει λιγότερα λάθη, παίρνει και τη νίκη” δεν βρίσκει πάντα εφαρμογή. Αυτό έγινε χθες (10/01) στο Ρέθυμνο όπου οι γηπεδούχοι έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό λαθών (εννιά), οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τα 15 αλλά νίκησαν.

Ακόμη και οι βαθμοί της ομαδικής αξιολόγησης ήταν υπέρ των Κρητικών (94-79 στο ranking) όμως αυτό που μετράει είναι το τελικό σκορ και τα Τρίκαλα BC Aries πανηγύρισαν μια πολύτιμη νίκη.

Σε ατομικό επίπεδο ο Τζάστιν Ινγκραμ δεν ήταν εύστοχος όμως βοήθησε τα μέγιστα με τους 17 πόντους, τις έξι ασίστ και τα τέσσερα ριμπάουντ με τα οποία ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του (τόσα είχε σε άλλα τρία παιχνίδια).

* Ο Στιβ Πάνος προσέφερε πολύτιμη βοήθεια κοντά στο καλάθι για τους Θεσσαλούς. Μάλιστα με τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε, δεν σημείωσε μόνο την καλύτερη φετινή του επίδοση (είχε οχτώ κόντρα στον Ολυμπιακό) αλλά ισοφάρισε και το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τόσα είχε “κατεβάσει” ως παίκτης της Καβάλας στην 9η αγωνιστική της περιόδου 2012-2013 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι (84-79).

* Ο νεαρός Νίκος Χουχούμης έβαλε το “λιθαράκι” του στη σπουδαία νίκη των Τρικάλων BC Aries με τους έξι πόντους που είναι η καλύτερη επίδοση του (είχε πέντε στην πρεμιέρα με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics).

Από τη… ναφθαλίνη

Από τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης του Ρεθύμνου Aegean ήταν η απόδοση του Γιάννη Καλαμπόκη που έπαιξε ελάχιστα στα προηγούμενα παιχνίδια όμως σήμερα έμεινε 21 λεπτά στο παρκέ και σημείωσε 18 πόντους, τους τριπλάσιους από την προηγούμενη καλύτερη, φετινή επίδοση του (είχε από έξι στα παιχνίδια με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics και τον Κόροιβο).

* Με τις έξι ασίστ που μοίρασε ο Φάνης Κουμπούρας έφτασε τις 92 με το Ρέθυμνο Aegean στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Ζακ Ράιτ (90).

* Ο Τρέβις Σίμπσον είχε επίσης την πιο παραγωγική του, επιθετικά τουλάχιστον, εμφάνιση με τους 17 πόντους που σημείωσε (είχε 15 κόντρα στον ΠΑΟΚ). Ακόμη ξεπέρασε τα 100 ριμπάουντ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ενώ τους 100 πόντους ξεπέρασε ο Ντέγιαν Κράβιτς.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…