Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Γιορτή και κοπή πίτας

Γιορτή και κοπή πίτας

rethimno mathitiki kerkida1

rethimno-mathitiki kerkida1

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στο Ρέθυμνο την Κυριακή (4/1) και στο “Μελίνα Μερκούρη” πραγματοποιήθηκε γιορτή, όπου μικροί και μεγάλοι παίκτες, προπονητές, διοίκηση και πλήθος κόσμου έδωσαν το “παρών”.

Επίσης, παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, οι Βουλευτές κ. Γιάννης Κεφαλογιάνης και κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα Μαρία Λιονή,  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Γιώργος Γεωργαλής, εντεταλμένοι Σύμβουλοι  Δημήτρης Μαθιουδάκης και Μαθιός Τσιμπισκάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής κοινότητας, καθώς και ο επικεφαλής της μειοψηφία του ΔΣ κ. Θοδωρής Νίνος.

Το Ρέθυμνο BC και η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο ξεκίνημα της ομάδας πριν από 24 χρόνια και στάθηκαν ξεχωριστά στην ανεκτίμητη προσφορά του Νίκου Σαραντινού και Γιώργου Μαμαμαλάκη στην ομάδα μας και γενικότερα στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό.

Ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας μας, κύριος Νίκος Σαραντινός, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον κόσμο που έδωσε το “παρών” αλλά και την Διοίκηση για την βράβευση, λέγοντας: “Ευχαριστώ την Διοίκηση για την σημερινή τιμή. Στο πρόσωπο μας τιμούνται όλοι όσοι μετείχαν στο ΔΣ στη διάρκεια αυτού του υπέροχου ταξιδιού. Κλείνει πλέον ένας κύκλος που ξεκίνησε από τα πέτρινα γήπεδα πριν από 24 χρόνια και έφτασε πια καταξιωμένη στα σαλόνια της Α1 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, αφού προηγουμένως έκανε μία στάση στο ΟΑΚΑ με 4500 Κρητικούς στον τελικό κυπέλλου το 2007 και ακόμα, ίσως, μεγαλύτερης αξίας αφού επρόκειτο για ηθική επιβράβευση στο Προεδρικό Μέγαρο το 2013.

Τίποτα δεν θα είχε γίνει εφικτό χωρίς τους βασικούς μου συνεργάτες που διετέλεσαν μέλη ΔΣ και ήταν οι αφανείς ήρωες. Τους χορηγούς μας και φυσικά τον απλό κόσμο που εκτόξευσε τα διαρκείας σε πολλαπλάσια επίπεδα για επαρχιακή ομάδα. Όμως, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι προπονητές με τους υπέροχους αθλητές και χαρακτήρες που πέρασαν από την πόλη μας. Φίλοι μου ο κύκλος της ζωής επιβάλει την αλλαγή προσώπων γιατί οι άνθρωποι υπηρετούν τους θεσμούς και όχι το αντίθετο. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα όταν και όπου χρειάζεται στην ομάδα της καρδιάς μας”.

Τέλος, αναφέρθηκε στον μεγαλομέτοχο κ. Κωστή Ζομπανάκη και στη νέα διοίκηση, δίνοντας ευχές για μία καλή αθλητική χρονιά. “Η παρέα, η ιδέα, η φιλοσοφία ήταν το σύνθημα που έφερε κοντά μας τον φίλο μας Κωστή Ζομπανάκη που η παρουσία του, το μεράκι του και η αγάπη του για την ομάδα, μαζί με τη νέα διοίκηση αποτελεί εγγύηση ότι η ομάδα της καρδιάς μας θα συνεχίζει να θερίζει τους καρπούς που όλοι σπείραμε, θα συνεχίζει να αποτελεί πρότυπο αθλητικής και κοινωνικής οργάνωσης, κάνοντας τους απανταχού Ρεθυμνιώτες περήφανους για τα αθλητικά της επιτεύγματα και το κοινωνικό της έργο. Εύχομαι μία καλή αθλητική χρονιά, κρατώντας ψηλά την σημαία της αλληλεγγύης”.

Το μενού περιελάμβανε διαγωνισμούς και δώρα, ενώ ο Ρόλαντ Σάφτεναρ δείχνοντας ότι ξεπερνάει σιγά-σιγά το πρόβλημα που έχει, έδειξε την ικανότητα του και στα σουτ 3 πόντων, πετυχαίνοντας 13 εύστοχα σε 1 λεπτό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…