Κεντρική Ασίστ Basketbase Έσπασε τα κοντέρ

Έσπασε τα κοντέρ

mensa bonsou aek

mensa -bonsou - aek

Ο Ποπς Μενσά-Μπονσού όπως στο ντεμπούτο του κόντρα στο Ρέθυμνο Aegean, έτσι και σήμερα κόντρα στον ΚΑΟΔ Am.Genetics έκανε μια εμφάνιση… εξωγήινη. Ο Βρετανός έκανε θραύση και στις δύο πλευρές του παρκέ δημιουργώντας νέο ρεκόρ στη σεζόν με τους 48 βαθμούς που συγκέντρωσε στο ranking και είναι κατά έξι βαθμούς καλύτερο από εκείνο που είχε ο Καρλ Ινγκλις (42) στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries. Αυτή η επίδοση μάλιστα ισοφάρισε την καλύτερη της τελευταίας τριετίας που κατείχε από τις 30 Μαρτίου 2013 ο Κέβιν Πάλμερ στο παιχνίδι του ΚΑΟΔ Am.Genetics με τον Κολοσσό H Hotels.

Με τους 31 πόντους που σημείωσε ο Μενσά-Μπονσού “απείλησε” και την καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ που κράτησε πάντως ο συμπαίκτης του Καρλ Ινγκλις που σκόραρε 33 στο ματς των Τρικάλων. Κατάφερε πάντως να ισοφαρίσει την καλύτερη φετινή επίδοση εύστοχων διπόντων έχοντας 11 όσα είχε και ο Γκάρετ στο παιχνίδι του Κόροιβου με τον Παναθηναϊκό. Ο Μενσά-Μπονσού όμως είχε 11/13 ενώ ο πρώην πια Αμερικανός της ομάδας της Αμαλιάδας είχε 11/16.

Υπάρχει και συνέχεια όμως στα στατιστικά κατορθώματα του άσου της ΑΕΚ που έγινε ο 8ος που μάζεψε 11 αμυντικά ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι μετά τους Σλαφτσάκη, Κακιούζη, Φαγιέ, Βεζένκοφ, Χάντερ, Σκορδίλη και Κόλεμαν. Ακόμη, με τα 14 ριμπάουντ του, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση και του ρεκόρ των 15 στο σύνολο (όσα είχε στο ντεμπούτο του με το Ρέθυμνο Aegean και ο Σκορδίλης στο παιχνίδι του Απόλλωνα Carna με τον Κόροιβο).

Σε διαρκή ανοδική πορεία βρίσκεται ο Τόμας Ντελινικάιτις που ήταν και σήμερα εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Οι 18 πόντοι είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση του μετά τους 19 που είχε στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο Aegean ενώ με τις τέσσερις ασίστ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τόσες είχε στον 1ο προημιτελικό των πλέι οφ του 2010 με τον ΠΑΟΚ και φέτος στα παιχνίδια με Παναλευσινιακό, Κολοσσό H Hotels και Ρέθυμνο Aegean.

* Σε ομαδικό επίπεδο στο ΟΑΚΑ οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν πολλές φορές στη γραμμή των βολών, ειδικά αυτοί της ΑΕΚ. Μάλιστα οι 33 εύστοχες αποτελούν ρεκόρ για τη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού κατέρριψαν την επίδοση των 28 που είχε ο Κόροιβος από την 2η αγωνιστική και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα.
* Και οι δύο ομάδες σούταραν εξαιρετικά μέσα από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας 22/35 δίποντα η ΑΕΚ (62,8%) και 24/39 ο ΚΑΟΔ Am.Genetics (61,5%) επιδόσεις που είναι ωστόσο χαμηλότερες από εκείνη του Άρη στον αγώνα με τα Τρίκαλα στον οποίο είχε 25/37 (71,42%).
* Πάντως αυτό το 62,8% είναι η καλύτερη φετινή επίδοση της ΑΕΚ στα δίποντα αφού είχε 62,1% (23/37) στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels. Πάντως τα 4/21 τρίποντα (19%) που είχε η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα είναι η χειρότερη επίδοση της στον πρώτο γύρο. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του αγώνα με τον Άρη (5/21, 23,8%).
* Ρεκόρ για τη φετινή ΑΕΚ αποτελούν και τα οχτώ λάθη που είχε σήμερα (είχε εννιά στο ματς με το Ρέθυμνο Aegean).

Δεν έφτανε ο Τρότερ

ntelininkaitis-trotter-aek-kaod

Ο Όμπι Τρότερ έκανε την καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνιση του. Οι 21 πόντοι που είχε στο ΟΑΚΑ είναι μακράν η κορυφαία επίδοση του αφού η προηγούμενη καλύτερη, ήταν οι 11 στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna. Ακόμη, έφτασε πολύ κοντά στο ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα έχοντας 7/8, ενώ κορυφαία επίδοση παραμένει το 7/7 που είχε ο Σαρικόπουλος στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Κολοσσό Η Hotels στην 8η αγωνιστική. Ο Τρότερ βελτίωσε και την καλύτερη επίδοση του στα ριμπάουντ μαζεύοντας τέσσερα, αφού η προηγούμενα ήταν τα τρία στα ματς Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Απόλλωνα Carna.

* Ο Ροντ Οντομ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του στα ριμπάουντ έχοντας εννιά, όσα και στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Κόροιβο.

* Ο Γκάι Μαρκ Μισέλ έφτασε τις 63 συμμετοχές πρωταθλήματος με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics και “έπιασε” στη 2η θέση της σχετικής λίστας τον Εντβιν Μπάβτσιτς.

Πηγή: esake.gr

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…