Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Επικίνδυνη η Μιλάνο”

“Επικίνδυνη η Μιλάνο”

sfairopoulos1

sfairopoulos

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο ρυθμός του παιχνιδιού στο ματς του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς και τόνισε ότι η ιταλική ομάδα αποδίδει καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε στην επιθετική παρουσία των Χάκετ και Τζεντίλε, τους οποίους οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να περιορίσουν, ενώ δεν έδειξε να προβληματίζεται από τα πολλά φάουλ που κάνουν οι παίκτες του, κάτι που διορθώνεται μέσα από τη δουλειά και την προπόνηση.

Αναλυτικά δήλωσε:
“Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Παίζουμε ένα παιχνίδι για το TOP-16, το πρώτο στην έδρα μας. Και όπως όλα τα παιχνίδια το αντιμετωπίζουμε και αυτό με μεγάλη προσήλωση και σοβαρότητα. Γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι πολύ έμπειρη στην Ευρωλίγκα, πολύ σκληρή και σίγουρα έχει παίκτες με εμπειρία και ταλέντο που μπορούν να σου δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα εάν δεν είσαι έτσι όπως πρέπει να είσαι.

Είναι ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός από ό, τι εντός, με καλύτερα ποσοστά στην επίθεση, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι στο πλάνο που έχουμε καταστρώσει, να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να πάμε το ματς εκεί που εμείς θέλουμε. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας σε αυτό το ματς, αλλά και σε κάθε ματς. Κάθε νίκη στο TOP-16 είναι μεγάλη και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να πάρουμε ακόμη μια νίκη”.

Σχετικά με τους Χάκετ και Τζεντίλε, σχολίασε: “ Και ο Χάκετ και ο Τζεντίλε είναι δύο παίκτες, όπως είπα και για την Αρμάνι συνολικά, έχουν έφεση στο σκοράρισμα. Και γι’ αυτό το ματς η άμυνα μας είναι κλειδί. Έχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας και για την ένας εναντίον ενός άμυνα, αλλά και για τα πικ εν ρολ. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε εύκολες διεισδύσεις. Σε ό,τι αφορά τον Πέτγουεϊ χθες δεν έκανε προπόνηση, περιμένουμε να κάνει σήμερα, σίγουρα όχι στο 100% αλλά είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και θα περιμένουμε να τον έχουμε μαζί μας αύριο”.

Συνολικά για την Αρμάνι πρόσθεσε: “Eίναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Έκανε κακό παιχνίδι με τη Νίζνι, αλλά μπορούν παντού να δημιουργήσουν πρόβλημα. Έχουν σκληροτράχηλους παίκτες, αν μάλιστα βρουν και ρυθμό στην επίθεση, τότε σίγουρα μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα”.

Για την προετοιμασία των παικτών σημείωσε: “Δεν είναι εύκολο οι παίκτες να προετοιμάζονται για κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι δουλειά και των παικτών και δική μας να τους δώσουμε να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να είναι συγκεντρωμένοι και πνευματικά έτοιμοι. Αν το καταλάβουν αυτό, τότε κάνεις και αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Η πνευματική προετοιμασία είναι σημαντική, πέρα από την σωματική προετοιμασία”.

Τέλος, για τα φάουλ στην άμυνα του Ολυμπιακού, είπε: “Κοιτάξτε, το να κάνουμε πολλά φάουλ δεν με πειράζει καθόλου. Σίγουρα κάνουμε φάουλ παρορμητικά, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Αλλά όταν έχεις ένα τέτοιο ρόστερ με βάθος, το να παίζεις σκληρά και δυνατά στα όρια του φάουλ, δεν μας πειράζει αυτό. Εμάς μας χαροποιεί το γεγονός πως έχουμε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, και ας κάνουμε κάποια φάουλ παραπάνω. Να μην κάνουμε φάουλ παρορμητικά , αυτό διορθώνεται με τον χρόνο και την προπόνηση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…