Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Εφιστά προσοχή ο Σούλης

Εφιστά προσοχή ο Σούλης

soulis markopoulos

soulis-markopoulos

Ο ΠΑΟΚ κατηφορίζει στα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα και έχει ως μοναδικό στόχο στη νίκη ώστε να επεκτείνει το νικηφόρο σερί και να διατηρήσει την καλή ψυχολογία. Ο Σούλης Μαρκόπουλος επέστησε την προσοχή στους παίκτες του ώστε να μην υποτιμήσουν το θεσσαλικό σύλλογο ειδικά όταν αγωνίζεται εντός έδρας.

“Τα Τρίκαλα είναι μία πολύ καλή ομάδα, με ταλέντο στην επίθεση και έχει δείξει ότι δεν προβληματίζεται από ονόματα. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και το έδειξαν και στο τελευταίο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, όπου η επίθεσή τους δούλεψε πολύ καλά, ενώ είχαν και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Είναι ομάδα που έχει πολύ καλούς σουτέρ, θέλει να τρέξει στο γήπεδο, είναι αποτελεσματική και σε set plays και το πιο σημαντικό είναι να μην επιτρέψεις σε αυτή την ομάδα να επιβάλει τον ρυθμό της, γιατί τότε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα” τόνισε αρχικά και συνέχισε:

“Είναι πολύ δυνατή και ιδιαίτερη η έδρα των Τρικάλων κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, ώστε να μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα συναντήσει και από τους αντίπαλους παίκτες, αλλά και την ατμόσφαιρα”.

Αναφορικά με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπογράμμισε πως “Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε από το ένα παιχνίδι στο άλλο δεν είναι αρκετός, σίγουρα υπάρχει η κούραση στην ομάδα, αλλά από την άλλη είναι πολύ σημαντική για όλους η εμπειρία που μπορεί να αποκτηθεί από την συμμετοχή σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι αν αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία και βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Ο Τζούλιαν Βον, από την πλευρά του, συμπλήρωσε: “Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Πρέπει να δείξουμε μεγάλο σεβασμό και σε αυτό τον αντίπαλό μας, αλλά από την άλλη πρέπει να τελειώσουμε με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και σίγουρα θα μας βοηθήσει σε αυτή την προσπάθειά μας και το momentum που έχουμε αυτή την στιγμή μετά τις δύο τελευταίες νίκες.

Ο ρυθμός θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του αγώνα, αλλά εμείς θα πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους, γιατί είναι ομάδα που τρέχει πολύ στο γήπεδο. Πιστεύω ότι ο τρόπος που κερδίσαμε τα δύο τελευταία παιχνίδια μας έχει δώσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σίγουρα δεν πρόκειται να μας πανικοβάλει μία δύσκολη κατάσταση σε ένα παιχνίδι. Είμαστε ομάδα με εμπειρία, ξέρουμε πως να χειριστούμε καταστάσεις και για αυτό πιστεύουμε στη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …