Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Έχουμε μεγάλο κίνητρο”

“Έχουμε μεγάλο κίνητρο”

pappas pao barca

pappas-pao-barca

Ο Νίκος Παππάς μπορεί να μην ταξίδεψε στη Μαδρίτη για τον αγώνα με την Ρεάλ (22/01), ωστόσο στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι “πράσινοι” έχουν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη. Παράλληλα χαρακτήρισε τις δύο ομάδες ως τις κορυφαίες του θεσμού της Ευρωλίγκα, ενώ θεωρεί την Ρεάλ φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:
“Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Θα πάμε βήμα βήμα. Συμμετέχουμε σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, αντιμετωπίζουμε πολύ ποιοτικούς αντιπάλους και θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός “τρέχει” ένα νέο πλάνο, είναι σε θέση να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα”.

Για τον αγώνα με την Ρεάλ: “Μπορείς να νιώσεις την ιστορία των ομάδων. Μιλάμε για συλλόγους που έχουν κερδίσει δεκατέσσερις τίτλους της Euroleague. Είναι οι πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης. Κάθε παιχνίδι είναι μία πρόκληση. Έχουμε μεγάλο κίνητρο για να κερδίσουμε, κάτι το οποίο πιστεύω πως ισχύει και για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, θεωρώ ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και ξέρουμε τη δυσκολία της αναμέτρησης”.

Για το πέρασμα του από την Ισπανία: “Ήμουν πολύ νέος τότε, μακριά από την πατρίδα και το σπίτι μου. Αυτό από μόνο του σε κάνει να νιώθεις πιο υπεύθυνος. Φυσικά ήταν πολύ ενδιαφέρον το ότι μάθαινα πράγματα γύρω από το μπάσκετ, από μία εκ των μεγαλύτερων σχολών του κόσμου. Την ισπανική, η οποία διαφέρει αρκετά από την ελληνική. Πρέπει να κάνεις ένα μείγμα αυτών για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: “Όπως είπα και πριν, ο σύλλογος “τρέχει” ένα νέο πλάνο με πολλούς νεαρούς Έλληνες. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς είναι ο καταλληλότερος για να το εφαρμόσει, αφού το ίδιο έκανε την εποχή που βρισκόταν στη Βιτόρια. Πιστεύω πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Θέλουμε να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας. Μετά από κάθε παιχνίδι, θέλουμε να αισθανόμαστε καλά με τους εαυτούς μας πως παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…