Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Δύναμη πυρός στο “4”

Δύναμη πυρός στο “4”

printezis post

printezis-post

Η επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη έχει ανατρέψει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, ο οποίος παίρνει σημαντική βοήθεια από τους δύο πάουερ φόργουορντ, καθώς τόσο ο Έλληνας άσος όσο και ο Πέτγουεϊ έχουν μεγάλη συνεισφορά στον επιθετικό τομέα.

Με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό που ο Πρίντεζης έκανε την επανεμφάνισή του στην αγωνιστική δράση έπειτα από τον τραυματισμό του, Πέτγουεϊ και Πρίντεζης είναι από τους στυλοβάτες της “ερυθρόλευκης” επίθεσης και καλύπτουν και το κενό του Αγραβάνη.

Αρχικά, στην αναμέτρηση κόντρα στη Μάλαγα για την πρεμιέρα του Τοπ 16 της Ευρωλίγκας, ο Πρίντεζης σημείωσε 8 πόντους και ο Πέτγουεϊ 7, ήτοι 15 από τους 69 που πέτυχε η ομάδα του Σφαιρόπουλου στην Ισπανία, ποσοστό που αναλογεί σε περίπου 22%.

Η απόδοσή των δύο παικτών ανέβηκε ακόμα περισσότερο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, με τον Πρίντεζη να έχει 12 πόντους και τον Πέτγουεϊ 13, παρότι αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στη μέση. Έτσι, οι δύο παίκτες σκόραραν το 30% των “ερυθρόλευκων” πόντων.

Η ανοδική τους πορεία επιβεβαιώθηκε και στο πρωτάθλημα, καθώς κόντρα στον Άρη οι δύο παίκτες έκαναν θραύση, αποτελώντας τους δύο πρώτους σκόρερ του Ολυμπιακού. 16 πόντοι για τον Πρίντεζη και 15 για τον Πέτγουεϊ ήταν η εντυπωσιακή συγκομιδή των δύο παικτών, σημειώνοντας το 37% (!) των πόντων για τον Ολυμπιακό.

Γράφαμε πριν ένα μήνα για την εντυπωσιακή αλλαγή του Πέτγουεϊ και πλέον με τον Πρίντεζη να έχει επιστρέψει σε εξαιρετική κατάσταση, ο Σφαιρόπουλος δεν μπορεί παρά να νιώθει ενθουσιασμένος με όσα βλέπει από τους πάουερ φόργουορντ της ομάδας του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…