Κεντρική Διεθνή ”Δεν με τρομάζει κάτι”

”Δεν με τρομάζει κάτι”

itoudis cska filiko

itoudis-cska-filiko

Με το δεξί ξεκίνησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκα, επικρατώντας εκτός έδρας της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 84-81. Ο προπονητής της ”ομάδας του στρατού”, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στο Έθνος της Κυριακής για την παρουσία του στο πάγκο της ΤΣΣΚΑ, αλλά και συνύπαρξη του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

Για την μέχρι τώρα πορεία του στην ΤΣΣΚΑ: ”Αντιλαμβάνομαι τι λένε όσοι είναι έξω από την ομάδα, αλλά εμένα με ενδιαφέρει τι λέμε εντός ομάδας. Κι αυτό που λέμε είναι ότι προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών ενός πολύ μεγάλου συλλόγου όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Μέχρι τώρα έχουμε βαδίσει στον σωστό δρόμο, έχουμε αντεπεξέλθει παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά δεν είμαστε καν στα μισά του δρόμου”.

Για τη φάση του Top 16: ”Φαβορί υπάρχουν πολλά, όχι μόνο ένα. Καταλαβαίνω την ανάγκη να κολλήσουμε την ταμπέλα σε κάποιον, αλλά η εικόνα που παρουσίασαν οι ομάδες στην πρώτη φάση, πιθανότατα δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτή που θα παρουσιάσουν στην δεύτερη. Για παράδειγμα, ομάδες όπως η Φενέρ, η Εφές, ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα είναι σύλλογοι με σταθερό κορμό, ίδιους προπονητές οι περισσότερες, με σημαντικές προσθήκες κάποιες εξ αυτών”.

Για τα φαβορί της φετινής Euroleague: ”Η Εφές μπορεί να έχει τον Ίβκοβιτς για πρώτη χρονιά στον πάγκο, αλλά η περσινή παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στην ομάδα έχει παίξει ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας. Η Φενέρ του Ομπράντοβιτς ενισχύθηκε με έναν καταπληκτικό γκαρντ, τον Νίκο Ζήση, έναν παίκτη με μεγάλη μπασκετική ευφυΐα που τον είχε πραγματικά ανάγκη. Η Μπαρτσελόνα είναι συνώνυμο της συνέπειας όλα αυτά τα χρόνια, η Ρεάλ έχει έναν σταθερό κορμό και ίδιο προπονητή. Τα φαβορί λοιπόν καθορίζονται και από αυτά τα στοιχεία, από αυτά τα γεγονότα που είναι αδιαμφισβήτητα».

Για το σερί της ΤΣΣΚΑ: ”Δεν με τρομάζει κάτι αυτή τη στιγμή. Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που διαθέτει παίκτες με την απαιτούμενη εμπειρία για να διαχειριστούν όλες τις καταστάσεις. Είμαστε ώριμοι για να αντιληφθούμε πως η πρώτη φάση βοηθάει περισσότερο στο μοντάρισμα, δεν αποτελεί κριτήριο, αλλά μέσα από τη σωστή δουλειά σου προσφέρει αυτοπεποίθηση και σεβασμό προς τον αντίπαλο και τον εαυτό σου. Είμαστε αρκετά ώριμοι και έμπειροι για να γνωρίζουμε ότι το Top 16 ξεκινάει με τις ίδιες πιθανότητες για όλες τις ομάδες”.

Για την πίεση: ”Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες, αναφέροντας και τις άλλες ομάδες στην κατηγορία των φαβορί. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με ιστορία και συνέχεια. Είναι πρόκληση για μένα και γνώριζα εξαρχής τις δυσκολίες. Μου έδωσε άλλωστε ο Παναθηναϊκός και ο κόουτς Ομπράντοβιτς την μεγάλη ευκαιρία να το βιώσω και οι εμπειρίες αυτές αποτελούν οδηγό για μένα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…