Κεντρική Διεθνή “Δεν απολογούμαι για το μπουκέτο”

“Δεν απολογούμαι για το μπουκέτο”

erl rowland banvit

erl-rowland-banvit

Ο Ερλ Ρόουλαντ πήρε θέση για το χθεσινό “μπουκέτο” που έδωσε στον οπαδό της Μπουντούτσνοστ, τονίζοντας πως δεν απολογείται για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπάνβιτ ξεκαθάρισε πως αν κινδύνευε ξανά κάποιος δικός του άνθρωπος, θα αντιδρούσε έτσι ξανά.

“Αρχικά θα ήθελα να πω πως δεν ενθαρρύνω τη βία εντός ή εκτός γηπέδων. Όμως είμαστε άνθρωποι πέρα από αθλητές. Πάμε σε ξένες χώρες και περιμένουμε από τους οικοδεσπότες να παρέχουν την απαραίτητη προστασία. Πολλά γήπεδα έχουν λιγότερη ασφάλεια από την απαιτούμενη για να ελέγξουν τους οπαδούς και εμείς είμαστε ευάλωτοι αν κάποιος αποφασίσει να μας επιτεθεί. Είμαστε εκτός έδρας, λιγότεροι και σε ξένο έδαφος. Περνάω περισσότερο χρόνο με τους συμπαίκτες μου παρά με την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει δεσμούς κι έχουμε έρθει κοντά.

Δεν πιστεύω πως κάποιος από τους συμπαίκτες μου θα επέτρεπε να πάθει κάτι ένας άλλος, αν είχαν την ευκαιρία να το σταματήσουν. Όλοι ακούμε ιστορίες για ομάδες που δέχονται επιθέσεις από οπαδούς και αναγκάζονται να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Ο οπαδός αυτός επιτέθηκε από πίσω στον Κιθ Σίμονς πριν επιτεθεί στον Σάμι Μεχία. Ο Κιθ έχει πρόβλημα με τη μέση του και κάνει συνέχεια θεραπείες για να μπορεί να παίζει. Αυτός που του επιτέθηκε θα μπορούσε να είχε τερματίσει την καριέρα του ή και να του προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, αν τον είχε χτυπήσει διαφορετικά.

Πώς γίνεται εμείς οι αθλητές να τιμωρούμαστε επειδή προστατεύουμε τους εαυτούς μας; Ένας άνδρας εισβάλει στο γήπεδο κι επιτίθεται σε δύο συμπαίκτες μου κι εγώ πρέπει να μείνω άπραγος; Θα μπορούσε να έχει ένα όπλο και να τους τραυματίσει σοβαρά ή και να κάνει κάτι χειρότερο. Απολογούμαι γι’ αυτό που συνέβη, αλλά όχι και με την ενέργειά μου σε αντίδραση στην ενέργεια αυτού του ανθρώπου. Αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματούν πριν καν συμβούν. Αυτό το περιστατικό δείχνει την αναγκαιότητα να υπάρχει επαρκής ασφάλεια. Τέτοια γεγονότα καταστρέφουν το παιχνίδι”, ανέφερε ο Ρόουλαντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…