Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δε μπορείς να χαλαρώσεις” (vid)

“Δε μπορείς να χαλαρώσεις” (vid)

lafayette pao osfp

lafayette-pao-osfp

Στην Euroleague TV έκανε δηλώσεις ο Ολιβερ Λαφαγιέτ. Ο γκάρντ του Ολυμπιακού τόνισε ότι όπως και πέρσι στη Βαλένθια, έχει αποδεχθεί το ρόλο του, ενώ υπογράμμισε ότι το παιχνίδι απαιτεί να είσαι συνεχώς συγκεντρωμένος. Τέλος, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να βρει ρυθμό ο αναπληρωματικός, όμως είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Ευρωλίγκα:
“Αποδέχθηκα τον ρόλο μου πέρσι. Ο κόουτς μου είπε ότι η δεύτερη πεντάδα με χρειαζόταν περισσότερο γιατί είχε θέματα στο σκοράρισμα, οπότε το αποδέχθηκα πλήρως. Ήταν μία πρόκληση για μένα να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να γίνουν καλύτεροι.

Παρατηρώ την ταχύτητα του αγώνα. Μπορώ να δω πόσο γρήγορο είναι το παιχνίδι και να «διαβάσω» τί γίνεται σε αυτό. Είναι αλήθεια όμως πως δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Δουλειά σου είναι να κρατήσεις τον ρυθμό της ομάδας αναλλοίωτο και να προσπαθείς αμυντικά για το καλύτερο.

Είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό όταν έρχεσαι από τον πάγκο γιατί η ομάδα παίζει ήδη σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα. Η μπάλα γυρνάει διαρκώς. Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο απλά. Πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος. Αν η δουλειά σου είναι να σταματήσεις τον αντίπαλο στην άμυνα, πρέπει να το έχεις διαρκώς στο μυαλό σου”.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…