Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Μπάρμπας στην Κορώνη

Μπάρμπας στην Κορώνη

ref new1

ref-new1

Είναι αλήθεια πως κάθε “ανανεωτική” προσπάθεια, έχει θύματα. Κατά το κοινώς λεγόμενο “αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα“. Κι από τη στιγμή που η ΚΕΔ/ΕΟΚ θέλει να προωθήσει νέους διαιτητές, δεν μπορεί παρά να το κάνει σε βάρος άλλων, που περίμεναν στην ιδιότυπη γκρίζαεπετηρίδα“.

Η παρακάτω επιστολή έχει αποστολέα έναν διαιτητή (δεν έχουν σημασία τα ονόματα, ούτε και πρόκειται να το αποκαλύψουμε ποτέ) και μπορεί κανείς να πει διαβάζοντάς την πως απλά βγάζει τον καημό του. Προσπάθησα να διαβάσω πίσω από τις γραμμές… Χωρίς φωνές, διακριτικά, αναδεικνύει αυτό που είναι και το μεγάλο πρόβλημα στην όποια “ανανεωτική” (μακάρι να ήταν τέτοια) προσπάθεια.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έχει χάσει την επαφή με τους διαιτητές. Δεν έχει καλή έξωθεν μαρτυρία, γι’ αυτό και οι κινήσεις της αντιμετωπίζονται με αιτιολογημένη (και δικαιολογημένη) καχυποψία. Γιατί, βλέπετε, πάντα ο έχων μπάρμπα στην Κορώνη θα προηγείται των μεταρρυθμίσεων, ή θα γίνεται κομμάτι τους.

Αυτούσια η επιστολή:

Αγαπητέ Γιώργο,
Σε παρακολουθώ πολλά χρόνια, σε διαβάζω προσεκτικά, κάποιες φορές βέβαια δεν συμφωνούμε απόλυτα, και παρότι δεν έχουμε επικοινωνήσει για καιρό, θεωρώ ότι είσαι ένας πολύ έγκριτος και σοβαρός δημοσιογράφος. Ίσως γι αυτό και δεν παραβρίσκεσαι στις πίτες των διαιτητών!

Αφορμή γι’ αυτήν την επικοινωνία μας είναι οι τελευταίοι ορισμοί των διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Παρατηρώ ότι η ΚΕΔ ενδεχομένως να προσπαθεί να κάνει μια ανανέωση στους διαιτητές των Εθνικών Κατηγοριών και καλώς να την κάνει!

Η ανανέωση, όμως, εις βάρος ποιων συναδέλφων πρέπει να γίνει; Γιατί, δυστυχώς, κάποιοι θα πρέπει να μπουν στο περιθώριο για να αναδειχτούν τα νέα παιδιά. Θα γίνει εις βάρος των συναδέλφων που έχουν λιμνάσει στις κατηγορίες τους για επτά και πάνω χρόνια, ή εις βάρος των συναδέλφων που είναι στις κατηγορίες για δύο και τρία χρόνια;

Δυστυχώς οι σοφοί της ΚΕΔ διάλεξαν το δεύτερο.

Πριν τις γιορτές συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη, διαιτητής Α1 στα… χαρτιά, σταμάτησε τη διαιτησία γιατί τα μέλη της ΚΕΔ όρισαν διαιτητή που ανέβηκε φέτος κι όχι των ίδιο, που είχε ανέβει πριν δύο χρόνια.

Το ίδιο γίνεται και στην Α2, όπου η ΚΕΔ όρισε δύο διαιτητές που ανέβηκαν φέτος, τον έναν δύο φορές και τον άλλον μία. Καλώς έκαναν, στο πλαίσιο της ανανέωσης! Υπάρχουν, όμως, διαιτητές που περιμένουν ακόμη να πάρουν ορισμό κι ας έχουν 2 ή 3 χρόνια στην κατηγορία! Άρα τί πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι; Να παραιτηθούν, ή να ψάξουν κι εκείνοι για κάποιον μπάρμπα στην Κορώνη, μάλλον καλύτερα θα έλεγα πατέρα στην ΕΣΚΑ, ή να πάρουν μεταγραφή στον σύνδεσμο του Βόλου;

Απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ, ούτε από την ΚΕΔ και δυστυχώς ούτε κι από την ΟΔΚΕ, αντ’ αυτού φωνές και νεύρα θα εισπράξουμε!

Υ.Γ. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου, που ασχολήθηκες μαζί μου
Και συνέχισε να βγάζεις αλήθειες!”.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν πείθει για τις προθέσεις της. Σύντομα θα προβούμε σε περισσότερες αποκαλύψεις, σημειώνοντας μόνο πως αυτή τη στιγμή ο χώρος της διαιτησίας βράζει. Σε όλες του τις βαθμίδες και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…