Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Άσχημη στιγμή”

“Άσχημη στιγμή”

sakota aek pagkos

sakota-aek-pagkos

Δύσκολη είναι η αποστολή της ΑΕΚ στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, καθώς αφενός αντιμετωπίζει μια πολύ δυνατή ομάδα και αφετέρου η δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ στάθηκε στην άμυνα που παίζει ο ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα του πρέπει να “διαβάσει” τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και να εκμεταλλευτεί για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκοτα:
Για τη σημασία του αγώνα: ”Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα σε μία -δυστυχώς- άσχημη στιγμή για μας. Είναι ευκαιρία να δούμε τι θα κάνουμε απέναντι σε μία από μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο Πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς Μαρκόπουλο για την προσπάθεια που πραγματοποιούν την εφετινή χρονιά. Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλό μπάσκετ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Κατάφερε να προκριθεί στην δεύτερη φάση στο Eurocup παίζοντας καλό και έξυπνο μπάσκετ και στο Πρωτάθλημα προέρχεται από μία μεγάλη νίκη με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ενώ γενικά έχει πολύ καλή παρουσία και στις δύο διοργανώσεις. Είμαι υπέρ της φιλοσοφίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει στον πάγκο του τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια. Εμείς θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μία τέτοια ομάδα”.

Για το κλειδί του αγώνα: “Το σημαντικό είναι να βρούμε τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που παίζει καλή άμυνα και προσπαθεί να περιορίσει τα ατού της αντίπαλης ομάδας. Εμείς θα πρέπει να «διαβάσουμε» σωστά το παιχνίδι και να «χτυπήσουμε» στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ”.

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: “Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται αρκετά στην άμυνα. Για μας, αυτό το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο δύσκολα που θα παίξουμε. Εμείς σε όλο αυτό το διάστημα είχαμε κάποια προβλήματα, όχι μόνο όσον αφορά σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και πριν από τους δύο προηγούμενους, σε σημείο μάλιστα που δεν είχαμε ούτε ένα ψηλό στην προπόνηση”.

Για το πού θα στηριχθεί η ομάδα του: ”Θα πρέπει να είμαστε περισσότεροι συγκεντρωμένοι, ειδικά σε στιγμές που ο αντίπαλος θα κερδίζει και θα χρειαστεί να ανατρέψουμε το σκορ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι πολύ συνεπείς σε πολλά πράγματα που κάνουν μέσα στο παρκέ. Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τους γκαρντ τους ώστε να μην έχουν μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι, τότε η δουλειά θα είναι πολύ διαφορετική για μας”.

Για λογαριασμό των παικτών μίλησε ο Ντελινινκάιτις ο οποίος είπε:

Για τη σημασία του αγώνα: “Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί μας περιμένει ένα σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αρκετά επιθετικοί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Για το κλειδί του αγώνα: “Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει η άμυνα. Πρόκειται για μία εκτός έδρας αναμέτρηση και καλό είναι να αποφύγουμε τα ανόητα λάθη. Είμαι σίγουρος ότι αν παίξουμε καλή άμυνα, ελέγξουμε τα ριμπάουντ και δεν κάνουμε πολλά λάθη, τότε θα κερδίσουμε”.

Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ: “Είναι μία δυνατή ομάδα και το ρόστερ της απαρτίζεται από πολλούς καλούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή για αρκετά χρόνια, κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα. Παίζει πολύ καλό και ομαδικό μπάσκετ και προέρχεται από ένα μεγάλο αποτέλεσμα, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό”.

Για το πού θα στηριχθεί η ομάδα του: “Πέρα από την καλή άμυνα που πρέπει να παίξουμε, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να σκοράρουμε εύκολους πόντους. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που στηρίζει αρκετά το παιχνίδι της στο «πέντε εναντίον πέντε», άρα όποτε μας δοθεί η ευκαιρία πρέπει να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…