Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – ΚΑΟΔ 89-79

ΑΕΚ – ΚΑΟΔ 89-79

mensah bonsu

mensah-bonsu

Μενσά – Μπονσού και ξερό ψωμί…
Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε στο ΟΑΚΑ του ΚΑΟΔ με 89-79 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε δίχως άγχος να κλείσει ιδανικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Μενσά-Μπονσού, μετά το παιχνίδι με το Ρέθυμνο, φρόντισε και πάλι να δείξει τα διαπιστευτήρια του, αποτελώντας το “Α” και το “Ω” της Ένωσης. Ο Βρετανός σέντερ έκανε πάρτι στη ρακέτα των δραμινών, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 31 πόντους (11/13 διπ., 9/12 βολές) και 14 ριμπάουντ. Από κοντά και το έτερο βαρύ πυροβολικό της ΑΕΚ, ο Καρλ Ίνγκλις. Ο Καναδός μπόμπερ εκτέλεσε την ομάδα του Κώστα Μέξα με 22 πόντους, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Ντελινινκάιτις με 18 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τρότερ με 21 πόντους.

Η ΑΕΚ φρόντισε από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να καταστήσει σαφές στον ΚΑΟΔ το ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Με αιχμές του δόρατος στην επίθεση τους Μενσά-Μπονσού και Καρλ Ίνγκλις, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν από νωρίς διψήφια διαφορά (22-11 στο 9’), με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει την Ένωση μπροστά στο σκορ με 22-13.

Οι δραμινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και μείωσαν στους 4 πόντους (27-23 στο 13’), ωστόσο αδυνατούσαν να σταματήσουν τον Μενσά- Μπονσού στη ρακέτα και τον Τόμας Ντελινινκάιτις στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να επιβάλει εκ νέου το ρυθμό της και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 8 πόντων (41-33).

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα χτυπούσε τους φιλοξενούμενους στη ρακέτα με τον Μενσά-Μπονσού, ενώ στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και πάλι ο Καρλ Ίνγκλις, ο οποίος ξεκίνησε να “πυροβολεί” εκ νέου από την περιφέρεια. Η άμυνα των γηπεδούχων, όμως, ήταν κακή, με τον ΚΑΟΔ να καταφέρνει να βρίσκει εύκολα το διάδρομο προς το καλάθι και να μένει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την Ένωση να προηγείται 64-57 με δύο βολές του Ντελινινκάιτις.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Με σερί 8-0 η ΑΕΚ έστειλε τη διαφορά στο +15 (72-57 στο 32’) και καθάρισε οριστικά την υπόθεση νίκη, μιας και η ομάδα του Κώστα Μέξα ουδέποτε κατάφερε να γίνει εκ νέου απειλητική.

Διαιτητές: Καρακατσούνης – Μάνος – Γεωργιάδης.
Τα δεκάλεπτα
: 22-13, 41-33, 64-57, 89-79.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 2, Ντελινινκάιτις 18 (2), Σάκοτα 4, Πολυτάρχου, Ουίλιαμσον 2, Αθηναίου 3, Μιλόσεβιτς 7, Μενσά- Μπονσού 31 (14 ριμπ.), Ίνγκλις 22 (2).
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 4, Τρότερ 21 (2), Γεωργάκης 4, Άτκινς 3 (1), Όντομ 7, Σπυριδωνίδης, Μισέλ 5, Ζάρας 15 (2) Λο 3, Τσαλδάρης 12, Παπαμακάριος 5.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…