Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ ”Βαριά φανέλα ο Άρης”

”Βαριά φανέλα ο Άρης”

vezenkof aris

vezenkof-aris

Πολυτιμότερος παίχτης για την 11η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Ο 19χρονος παίχτης των κιτρινόμαυρων, σημείωσε 24 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα οδηγώντας τον Άρη σε μια εύκολη νίκη με 91-60, συγκεντρώνοντας 34 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας πως δεν έχει ως προσωπικό στόχο όχι την ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος, αλλά την προσωπική βελτίωση και την όσο είναι δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο 19χρονος παίχτης:

– Σε μια πολύ καλή προσωπική σεζόν, τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σε MVP της 11ης αγωνιστικής;

”Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσα να πάρω το βραβείο. Το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα και το μόνο που μετρά είναι η νίκη. Αυτό το βραβείο μου δίνει ένα έξτρα κίνητρο αλλά σε σχέση με την ομαδική δουλειά και τις νίκες της ομάδας, η αξία του είναι μηδαμινή”.

-Θεωρείς ότι ο Άρης ξεπέρασε την αγωνιστική κρίση που προκάλεσαν οι τρεις σερί ήττες από Κόροιβο, Κολοσσό και Πανιώνιο; 

 ”Είμαστε σε περίοδο ανάκαμψης. Στα τελευταία τρία ματς έχουμε δύο νίκες και μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Για να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί στο μέλλον πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας”.

– Τι μπορεί να επιτύχει ο Άρης στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

”Δεν ξέρω ποιο είναι το όριο του φετινού Άρη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι επειδή το πρωτάθλημα είναι τόσο ανταγωνιστικό, πρέπει να προπονείσαι κάθε μέρα πολύ σκληρά και να δίνεις το 100% σε κάθε παιχνίδι. Ο δικό μας στόχος είναι στο τέλος της σεζόν να δώσουμε το 100% και ότι φτάσαμε στο υψηλότερο σημείο που μπορούμε”.

 – Προσωπικά είναι στόχος να αναδειχθείς πρώτος σκόρερ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

 ”Προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα, να δουλεύω σκληρά και να βοηθάω την ομάδα μου με κάθε τρόπο. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και όπως κι εγώ έτσι και οι συμπαίκτες μου κάνουμε τα πάντα ώστε να πάει ψηλά και οι ατομικές διακρίσεις πάντα έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά”.

 – Πόσο δύσκολο είναι να ηγείσαι του Άρη σε ηλικία 19 ετών;

”Ο Άρης έχει μία βαριά φανέλα και μία βαριά ιστορία. Όποιος είναι παίκτης του Άρη νιώθει καθημερινά την πίεση που υπάρχει σ’ αυτό το σωματείο. Κι εγώ προσπαθώ να δίνω το 100% για την ομάδα μου. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες και ο καθένας βοηθά σε διαφορετικούς τομείς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …