Κεντρική Ασίστ Basketbase Το “μαύρο κουτί” της ΑΕΝΚ

Το “μαύρο κουτί” της ΑΕΝΚ

liakopoulos micel mavroeidis kifisia kaod

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΚΑΟΔ

petridis-giorgosΤέσσερις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Μπορεί να είναι μια φυσιολογική αγωνιστική κοιλιά“. Μπορεί και κάτι περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι η Νέα Κηφισιά βρίσκεται σε πτώση. Σε τέτοιο βαθμό που μοιραία δημιουργεί προβληματισμό με την εικόνα της.

Γιατί, η ομάδα που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην μοναδική ως τώρα ήττα του στο πρωτάθλημα, αυτή που άρχισε με τέσσερις νίκες σε έξι παιχνίδια, βρίσκεται σχεδόν σε ελεύθερη πτώση. Ξέχωρα από τα επιμέρους προβλήματα, υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία είναι τόσο ξεκάθαρα, που φανερώνουν και τις αδυναμίες της ομάδας σε αυτό το διάστημα.

Μία καταγραφή και σύγκριση των αριθμών της ΑΕΝΚ από την ως την αγωνιστική (διάστημα στο οποίο μέτρησε τέσσερις νίκες), με αυτό από την ως την 11η (στο οποίο σημείωσε μόνο μία επιτυχία), οδηγεί σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Γιατί, μπορεί στο δεύτερο να σκοράρει 4,5 πόντους περισσότερους κατά μέσο όρο και μάλιστα με καλύτερα ποσοστά σε βολές δίποντα και τρίποντα, όμως το… κόστος είναι μεγάλο.

Η Κηφισιά δέχεται στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές 11,4 πόντους περισσότερους σε σύγκριση με τις πρώτες έξι, ενώ -πέραν της άμυνας- δείχνει να έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό και τη διάθεσή της να πάει στο ριμπάουντ (-7,4 στο δεύτερο διάστημα).

Όσο για τους τομείς της οικονομίας, η Κηφισιά των τελευταίων πέντε αγωνιστικών κάνει σχεδόν ένα λάθος παραπάνω, μοιράζει σχεδόν δύο λιγότερες ασίστ, κάνει τα ίδια κλεψίματα και περισσότερες τάπες.

Ο χρόνος θα δείξει αν πρόκειται απλά για μία κάμψη, σαν αυτές που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες στη διάρκεια της σεζόν, ή κάτι περισσότερο

plaisio84

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…