Κεντρική Ασίστ Basketbase Τύφλα να χει ο Μπάρκλεϊ

Τύφλα να χει ο Μπάρκλεϊ

von julian dorkofikis paok elefsina

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

petridis-giorgosΠριν βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε “ιερόσυλους“, το όνομα του σπουδαίου… σερ του ΝΒΑ ήρθε στο μυαλό μας μόλις είδαμε τον Τζούλιαν Βον να κατεβάζει το Σάββατο το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Ο Αμερικανός έκανε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, μαζεύοντας μόλις ένα αμυντικό, αλλά εννιά επιθετικά ριμπάουντ!

Αυτή είναι και η κορυφαία επίδοση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς ο σέντερ του ΠΑΟΚ μάζεψε ένα περισσότερο από τον Δημήτρη Μαυροειδή, που είχε οκτώ επιθετικά ριμπάουντ στο ματς της Κηφισιάς κόντρα στον Πανελευσινιακό στην 3η αγωνιστική. Ακόμη ο Βον σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας 19 πόντους, αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν οι 17 που είχε απέναντι στον Πανιώνιο.

Ένας άλλος Αμερικανός του ΠΑΟΚ, ο Κέβιν Λάνγκφορντ, δεν έκανε εξίσου καλό παιχνίδι με τον Βον, ωστόσο με τα επτά ριμπάουντ που κατέβασε, πρόσθεσε το “λιθαράκι” του στη νίκη της ομάδας του. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοσή του με τον “δικέφαλο“, με την προηγούμενη ήταν τα πέντε στο ματς με τον Κόροιβο.

Ο Τζέικ Όντουμ προσπαθεί ακόμη να βρει ρυθμό, ωστόσο το Σάββατο είχε την πιο παραγωγική από τις πέντε εμφανίσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 10 πόντους (είχε από εννιά κόντρα σε Ρέθυμνο και Πανιώνιο).

Πρόβλημα δημιουργίας…

Στο 60ο παιχνίδι του στην Basket League (16-44) ο Πανελευσινιακός είχε ένα βασικό πρόβλημα: Υστέρησε δημιουργικά και οι επτά μόλις ασίστ, που κατέγραψε η στατιστική του, το αποδεικνύουν. Αυτή, μάλιστα, είναι ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης του φετινού πρωταθλήματος, που την είχε και πάλι η ομάδα της Ελευσίνας (επτά ασίστ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Πάτρα για την 2η αγωνιστική).

Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Κουστένης έφτασε τα 30 παιχνίδια στους πάγκους της κατηγορίας (9-21).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…