Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα “βλέμματα” σε ΟΑΚΑ και Πυλαία

Τα “βλέμματα” σε ΟΑΚΑ και Πυλαία

pao aris kipello jumpball

pao-aris-kipello-jumpball

Εξαιρετικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, που θα “τραβήξει” μέχρι την Τρίτη, με τις συγκρούσεις σε Πυλαία και ΟΑΚΑ να ξεχωρίζουν ενώ σημαντικές είναι οι αναμετρήσεις για τους ουραγούς της βαθμολογίας.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

ΚΑΟΔ – Απόλλωνας Πάτρας

Ο ΚΑΟΔ επιστρέφει στη Δράμα και θέλει να επανέλθει και στα θετικά αποτελέσματα για να απομακρυνθεί από τη “διακεκαυμένη ζώνη”. Η δυναμική του, αναμφίβολα, αυξάνεται όταν παίζει στο “Δημήτρης Κραχτίδης” με τον κόσμο στο πλευρό του αλλά ο Απόλλωνας έχει δείξει τα “δόντια” του με τη μέχρι στιγμής πορεία του.

Αποκορύφωμα η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική σε συνδυασμό με πολύ καλό μπάσκετ. Δυνατή μάχη αναμένεται.

Κλειστό: ΔΚΓ Δημήτρης Κραχτίδης.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Κορομηλάς – Τζαφλέρης – Μπίκας.

Ρέθυμνο – Κολοσσός

Τρεις ήττες μετρά το Ρέθυμνο στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, οι οποίες προέρχονται από τους “αιωνίους” και τον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία. Αυτό καταδεικνύει την τρομερή ποιότητα της κρητικής ομάδας που άλωσε και το Ζηρίνειο και φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού. Κάουνσιλ (2 φορές) και Φαγιέ έχουν αναδειχθεί διαδοχικά MVP τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές. “Παλικάρια” οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Ο Κολοσσός έχει μεστή χρονιά μέχρι στιγμής, επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στα Τρίκαλα και με οδηγό το μεγάλο διπλό στο Αλεξάνδρειο θα προσπαθήσει να πετύχει ακόμα μια έκπληξη.

Κλειστό: ΚΓ Μελίνα Μερκούρη.
Ώρα: 17:00.
Διαιτητές: Μάνος – Πουρσανίδης – Τσώνος.

ΠΑΟΚ – Κηφισιά

Δυνατό ντέρμπι στο “Παλατάκι” ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο “δικέφαλος” έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εξασφάλιση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στο ελληνικό πρωτάθλημα υποδεχόμενος την ασταθή Κηφισιά.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου μετά την ιστορική νίκη ενάντια στον Ολυμπιακό έχει χάσει δύο σημαντικά παιχνίδια στην έδρας της κόντρα σε ΑΕΚ και Ρέθυμνο και δεν δείχνει να πατάει ακόμα τόσο γερά στα πόδια της ακόμα. Ευελπιστεί να “ρεφάρει” με το θετικό αποτέλεσμα στην Πυλαία αλλιώς ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές…

Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Ταβουλαρέας – Ψαριανός – Καλδίρης.

Τρίκαλα – ΑΕΚ

Έξι συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα μετράνε τα Τρίκαλα που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις (τριπλή ισοβαθμία με Πανιώνιο και ΚΑΟΔ) και πρέπει οπωσδήποτε να σπάσουν το αρνητικό σερί αλλιώς τα περιθώρια θα αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα. Η έδρα τους αποτελεί πάντα πλεονέκτημα αλλά ο αντίπαλος δεν προσφέρει πολλά “χαμόγελα” αισιοδοξίας.

Η “Ένωση” ηττήθηκε, ύστερα από τρεις εβδομάδες, από τον Άρη και θέλει να πανηγυρίσει ξανά τη νίκη σε συνδυασμό με μια πειστική εμφάνιση. Έχει την ποιότητα να πάρει το διπλό αλλά όχι αν εμφανιστεί όπως στο Αλεξάνδρειο.

Κλειστό: ΔΚ Τρικάλων.
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Παναγιώτου – Ανδρικόπουλος.

Κόροιβος – Πανελευσινιακός

Ο Κόροιβος κέρδισε τις εντυπώσεις την προηγούμενη αγωνιστική χάρη στην εκπληκτική του εμφάνιση στο ΣΕΦ, όπου έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό και έμεινε με μεγάλες αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τα τελευταία λεπτά. Μπορεί να έχασε το ματς, εν τέλει, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα και ο κόσμος του, αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στο κλειστό της Ήλιδας για να τον ωθήσει σε ακόμα μια νίκη, απέναντι στον Πανελευσινιακό. Τον Ρομπ Λόουερι αντικατέστησε ο Ρόουλ Μάρσαλ και μένει να δούμε κατά πόσο θα καταφέρει να καλύψει το κενό του.

Ο Πανελευσινιακός πήρε ζωτικής σημασίας νίκη κόντρα στον ΚΑΟΔ, εντός έδρας, και “ανάσανε” εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Χρειάζεται να συνεχίσει νικηφόρα αλλά η Αμαλιάδα δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Κλειστό: ΔΚΓ Ήλιδας
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Σώμος – Γκούμας – Ξενικάκης.

Δεύτερα 15 Δεκεμβρίου

Πανιώνιος – Ολυμπιακός

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να προβάλλει ουδεμία αντίσταση στο ΟΑΚΑ, την περασμένη εβδομάδα και γνώρισε βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό. Υποδεχόμενος τον έτερο “αιώνιο”, Ολυμπιακό, θέλει να παρουσιάσει πολύ πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο και με τη βοήθεια του κόσμου του.

Βέβαια κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο κόντρα στους “ερυθρόλευκους” που εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το ροζ φύλλο με τις επιστροφές των τραυματιών να αυξάνονται σταδιακά.

Κλειστό: ΚΔΓ Νέας Σμύρνης.
Ώρα: 17:00.
Διαιατητές: Φούφης – Διαμαντής – Τσούνας.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Παναθηναϊκός – Άρης

Η σύγκρουση μεταξύ του “Παντοκράτορα” και του “Αυτοκράτορα” του ελληνικού μπάσκετ, λαμβάνει χώρα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός παίζει για δεύτερη σερί αγωνιστική σπίτι του και θέλει να επεκτείνει το αήττητο σερί στα 9 παιχνίδια (“χρωστάει” ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είχε αναβληθεί), το οποίο δύσκολα θα “σπάσει”, ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ.

Ο Άρης μετά από τρεις ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα λυγίζοντας την ΑΕΚ, στο Αλεξάνδρειο και επιθυμεί να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στους “πράσινους“, ου μην να πετύχει και την έκπληξη στην επιστροφή του Δημήτρη Πρίφτη, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Κλειστό: ΟΑΚΑ.
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Μπίφης – Παφίλης – Λόρτος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …