Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ”Στόχος η παραμονή μας”

”Στόχος η παραμονή μας”

papaspiridakos

papaspiridakos

Η Τερψιθέα Γλυφάδας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάιναλ φορ Κυπέλλου, παίρνοντας την πρόκριση απέναντι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου την περασμένη Κυριακή (21/12). Ο προπονητής της ομάδας, Στέφανος Παπασπυριδάκος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την επιτυχία της ομάδας του, αλλά και τον φετινό στόχο στο πρωτάθλημα που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Παπασπυριδάκου:

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τερψιθέα προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Ήταν ένας στόχος που είχατε θέσει εξ’ αρχής;

”Είναι μια σημαντική και ιστορική στιγμή για την ομάδα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε ένα φάιναλ φορ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν στόχος εξ’ αρχής η συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ, όμως πηγαίνοντας στους οκτώ της διοργάνωσης και έχοντας μπροστά μας έναν μόνο αγώνα, όλοι μέσα μας πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει εφικτό. Η δουλειά και η θέληση των κοριτσιών βοήθησε, ώστε να επιτευχθεί αυτή η σημαντική νίκη για την ομάδα και να κάνουμε πολλούς στη Γλυφάδα χαρούμενους”.

Στο φάιναλ φορ θα συμμετέχουν Ελληνικό, Πρωτέας Βούλας, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου και εσείς. Υπάρχει κατά τη γνώμη σας κάποιο ξεκάθαρο φαβορί;

”Το Ελληνικό και ο Πρωτέας Βούλας είναι οι δύο πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ η Αναγέννηση μία εξαιρετική ομάδα που θα διεκδικήσει την είσοδό της και στην τετράδα του πρωταθλήματος. Όμως σε αγώνες νοκ άουτ κανένας δε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι μπορεί να συμβεί. Άλλωστε παραδοσιακά το Κύπελλο είναι θεσμός των εκπλήξεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα πάμε χωρίς άγχος να χαρούμε τη διοργάνωση και να ζήσουν οι νεαρότερες αθλήτριες της ομάδας, που είναι αρκετές, μια πρωτόγνωρη εμπειρία”.

Η Τερψιθέα βρίσκεται στο μέσο της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι επιδιώξεις σας από εδώ και πέρα;

”Ο στόχος που έχουμε θέσει, ως νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία  από την αρχή του πρωταθλήματος, είναι η παραμονή μας. Η ομάδα άργησε να στηθεί και υπήρχε ακόμα και η αμφιβολία της συμμετοχής της στην Α1. Τώρα τέσσερις μήνες μετά είμαστε στη μέση του πρωταθλήματος, αλλά για να διατηρηθούμε εκεί θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Πιστεύω ότι έχουμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα ακόμα στο παιχνίδι μας. Έχουμε δύο κορίτσια από την Αμερική που τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το ευρωπαϊκό μπάσκετ και πολλές νεαρές αθλήτριες. Με επιμονή, υπομονή και υγεία πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Ποια η γνώμη σας συνολικά για το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών;

”Η φετινή Α1 έχει αρκετά ποιοτικά παιχνίδια. Τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή, άλλες διεκδικούν θέση στην τετράδα και οι υπόλοιπες, μέχρι και την δέκατη, έχουν πολλές πιθανότητες για ένα καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα. Νομίζω ότι ο κόσμος που ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ χαίρεται που παρακολουθεί ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον θα κρατηθεί αμείωτο μέχρι την τελευταία στιγμή και ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες για το γυναικείο μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • euroleague champions

    Όταν μιλάει η… έδρα

    Για δεύτερη φορά μέσα σε 5 χρόνια η Κωνσταντινούπολη και το “Σινάν Ερντέμ” θα …
  • spanoulis cska1

    Της έχει πάρει… τον αέρα (pics, vids)

    Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διασταυρώσουν τα …
  • olympiakos efes 2

    Όπως το 2013 (vids)

    Ύστερα από την προχθεσινή εντός έδρας ήττα της Μπασκόνια από τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα…
Περισσότερα από Διονύσης Διονυσόπουλος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…