Κεντρική Ασίστ Basketbase Σαν τη “Λερναία Ύδρα”

Σαν τη “Λερναία Ύδρα”

kifisia omadiki

kifisia-omadiki

petridis-giorgosΤο “βάθος” της φετινής ομάδας της Κηφισιάς είναι ένα γεγονός αυταπόδεικτο, όπως βέβαια και η εμπειρία των περισσότερων παικτών της. Ακόμη ένα στοιχείο, όμως, που μπορεί να αναδειχτεί στην πορεία της σεζόν, όπως έγινε το Σάββατο στα Τρίκαλα, είναι η πολυφωνία.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έμοιαζε με “Λερναία Ύδρα“, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μαυροειδής, Τσαλδάρης, Μπάρλος, Ντούβνιακ, Ντέιβις) και άλλους δύο που έφτασαν πολύ κοντά σε αυτόν (Κακιούζης 9, Γιούιν 8).

Η παρουσία πέντε “διψήφιων” αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή Κηφισιά, που είχε τρεις με Παναθηναϊκό, τρεις με Ολυμπιακό, τέσσερις με Πανελευσινιακό, δύο με Απόλλωνα, τέσσερις με Άρη, τέσσερις με Κολοσσό και μόλις δύο με την ΑΕΚ, την προηγούμενη εβδομάδα. Ίσως κι αυτή να ήταν μία από τις αιτίες της πρώτης εντός έδρας ήττας της.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Δημήτρης Τσαλδάρης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Πέραν του ότι ξεπέρασε τους 300 πόντους με τη φανέλα της Νέας Κηφισιάς (έφτασε τους 308 και είναι 3ος στη σχετική λίστα), οι 17 που πέτυχε αποτελούν την καλύτερη επίδοσή του στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς η προηγούμενη ήταν οι 14, στην πρεμιέρα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ.

Ακόμη, ο Νίκος Λιακόπουλος ξεπέρασε τα 100 ριμπάουντ με την ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά και τις 150 ασίστ. Μάλιστα, με τις οκτώ τελικές πάσες που μοίρασε, βελτίωσε κατά μία το φετινό ρεκόρ του (είχε επτά στο ματς με τον Κολοσσό).

Ο Ούρος Ντούβνιακ ξεπέρασε τα 200 ριμπάουντ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ ο Νίκος Μπάρλος ανέβηκε στην 39η θέση των παικτών με τα περισσότερα ματς στην κατηγορία, στα χρόνια που διοργανώνει το πρωτάθλημα ο ΕΣΑΚΕ, φτάνοντας τα 291 και ξεπέρασε τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Λίγα πράγματα είχε να προσφέρει σε στατιστικό επίπεδο η ομάδα των Τρικάλων. Ο Στιβ Πάνος έφτασε τα 200 ριμπάουντ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ ο Μάριος Ματαλόν ανέβηκε στην θέση της λίστας των συμμετοχών με τους Θεσσαλούς στο πρωτάθλημα, καθώς συμπλήρωσε τις 30 και ξεπέρασε τους Μαρκ Ντίκελ και Χρήστο Δεληγιάννη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…