Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ “Πρώτα να σωθεί η ομάδα”

“Πρώτα να σωθεί η ομάδα”

alexandris

alexandris-xanthopoulos

Σπουδαίο διπλό παραμονής στην Ελευσίνα πανηγύρισε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε του Πανελευσινιακού με 70-68 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ιστορικού στο πρωτάθλημα και υπογράφτηκε από τον εκτελεστή Κορόλεφ και τον οργανωτή Ξανθόπουλο.

Ο 30χρονος Έλληνας γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση μετρώντας 5 πόντους, 9 ασίστ και ένα κλέψιμο, μίλησε στον ΠΣΑΚ για τη σπουδαία νίκη επί του Πανελευσινιακού, για τα προσωπικά του ρεκόρ καθώς και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Βασίλη, πήρατε την πρώτη σας εκτός έδρας νίκη. Κάνατε εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον Πανελευσινιακό αλλά στη συνέχεια κινδυνεύσατε και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ποιες ήταν αυτές οι λεπτομέρειες που σας έδωσαν το διπλό;
“Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά δύο εβδομάδες γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο Πανελευσινιακός έχει ποιότητα ως ομάδα, καλούς παίκτες και εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο. Εμείς ξεκινήσαμε καλά αλλά κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Αυτό ήταν φυσιολογικό, δεν μπορούσαμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό με το ξεκίνημα. Βέβαια, κάναμε πολλά λάθη αλλά θεωρώ, ότι κρίθηκε σε 2-3 καλές άμυνες και 2-3 βιαστικές επιθέσεις του Πανελευσινιακού”.

Έφθασες τα 310 κλεψίματα και τα 400 ριμπάουντ στην Α1. Είναι γνωστό, ότι παίζεις πάντα για την ομάδα και αυτό φαίνεται και από τις ασίστ σου. Είναι τελικά καλύτερο να πασάρεις ή να σκοράρεις;
“Θα πως κάτι που έχει ακουστεί γενικώς αλλά είναι αλήθεια. Όταν πασάρει κάποιος και ακολουθεί καλάθι, γίνονται δύο ευτυχισμένοι. Τα νούμερα δεν τα βλέπω, δεν μετράω. Είμαι όμως χαρούμενος και ελπίζω να έχω ανάλογη συνέχεια, όχι μόνο για μένα αλλά και για την ομάδα”.

Αντιμετωπίσατε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν και στρώνεται σιγά-σιγά. Έτσι όπως βλέπεις την ομάδα και με την εμπειρία που πλέον έχεις, που θεωρείς ότι μπορείτε να φθάσετε εφέτος; Πιστεύεις θα είστε στα πλέι οφ;
“Πραγματικά, δεν σκεφτόμαστε τα πλέι οφ. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρώτα απ’ όλα, θέλουμε να σωθεί η ομάδα. Για μένα θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν μείνουμε στην κατηγορία, είναι σημαντικό να είναι ο Πανιώνιος στην Α1. Αν είχαμε κάνει σωστή προετοιμασία, θα μπορούσα να μιλήσω και για πλέι οφ”.

Τι εύχεσαι για το 2015 και τι θέλεις να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης;
“Αυτά που θέλω να μου φέρει ο Άγιος Βασίλης, τα έχω και είναι το παιδί μου και η γυναίκα μου. Από εκεί και πέρα, εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

ΠΣΑΚΚ: Νέος πρόεδρος ο Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΚΚ. Οι εκλογές που έγιναν χθες στον ΠΣΑ…