Κεντρική Basket League ΑΕΚ Πόσο μοιάζουνε…

Πόσο μοιάζουνε…

ibo-inglis

Πριν από 14 χρόνια οι… σεισμοί έφεραν στην Αθήνα (θαρρείς από τεκτονική αντίδραση) τον Ιμπραήμ Κουτλουάι.  Και πολιτικοί λόγοι -αλλάς ας μην το αναλύσουμε τώρα- όπως αναφέρουν και τα παλαιά άρθρα του αρχισυντάκτη μας Γιώργου Νικολάου (σ.σ. ο Γιώργος σήμερα είναι Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ), ωφέλησαν τη “Βασίλισσα”.

Ο διεθνής Τούρκος μπόμπερ λατρεύτηκε, από τους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ ο αείμνηστος Γιώργος Αμερικάνος “συναίνεσε” στο να φορέσει τη φανέλα του με το “10” ο “Ίμπο”, με δήλωση στην “Απογευματινή” της εποχής, που έκανε πάταγο: “Ο διάδοχός μου είναι Τούρκος”!

Πολλοί είναι εκείνοι σήμερα, που βλέπουν στο πρόσωπο του νέου διεθνούς μπόμπερ της ΑΕΚ, Καρλ Ίνγκλις, χαρακτηριστικά του Κουτλουάι! Πολλές οι ομοιότητες, όπως η έφεση στο μακρινό σουτ, οι ηγετικές τάσεις, το “παιχνίδι” με την εξέδρα, το τζελ, ακόμα και το… βάδισμα στο παρκέ!

Ξανθός ο Καναδός, που δεν ήλθε με “πολιτικό Μέσον”, αλλά με συστάσεις ετοιμοπόλεμου άσσου του ισπανικού Πρωταθλήματος, μελαχρινός ο Τούρκος. Αμφότεροι πέρα από τα γονίδια κάνουν, όμως, γκελ στο κόσμο και το χέρι τους (κυρίως) τρομάζει τους αντιπάλους.

Ο Κουτλουάι έγινε κάποτε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ, πριν μισηθεί για τις (ξαφνικές) δηλώσεις λατρείας του στον ανταγωνιστή Παναθηναϊκό. Ο Ίνγκλις δεν έγινε ακόμα. Χθες, στην αναμέτρηση με Κολοσσό στο ΟΑΚΑ χειροκροτήθηκε παρατεταμένα. Έχει ακόμα δουλειά μπροστά του. Βρίσκεται όμως σε καλό δρόμο.

Από την ΑΕΚ πέρασαν σπουδαίοι παίκτες και μετά τον Κουτλουάι και πριν τον Ίνγκλις βεβαίως, οι οποίοι συνέβαλαν σε τρόπαια και διακρίσεις. Όμως, Τούρκος και Καναδός είχαν-έχουν αυτή τη λάμψη κινηματογραφικής ντίβας, που τους κάνει ξεχωριστούς.

 

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…