Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πάντα έχουμε στόχους”

“Πάντα έχουμε στόχους”

panathinaikos aerodromio

panathinaikos - aerodromio

Για την Κωνσταντινούπολη αναχωρεί σε λίγη ώρα (12:30) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο (4/12, 20:00) τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση τους προσαγωγούς. Αντίθετα ο Εστεμπάν Μπατίστα θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή της ομάδας στην Τουρκία.

Μπορεί το “τριφύλλι” να εξασφάλισε την πρόκριση του στο Top 16 της διοργάνωσης, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει στόχους στα εναπομείναντα τρία δύσκολα παιχνίδια με Φενέρ και Αρμάνι εκτός και με Μπαρτσελόνα εντός. Αυτό ξεκαθάρισε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με δηλώσεις του λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού.

“Μπορεί να εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στο Top 16, μπορεί να έχουμε βεβαρυμμένο πρόγραμμα με συνεχή παιχνίδια, μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η ομάδα πάντα έχει στόχους. Ως τώρα στόχος μας ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αυτός επετεύχθη. Τώρα στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στον όμιλο εν όψει της συνέχειας. Έχουμε μπροστά μας τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, δύο εκτός και ένα εντός έδρας μέσα από τα οποία θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα”, τόνισε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ και πρόσθεσε:

“Πρόκειται για ένα παιχνίδι απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Θα έχουμε την ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας κόντρα στη Φενέρ. Είναι θέμα γοήτρου για εμάς. Θέλουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως κάναμε και κόντρα στην Τουρόβ. Η Φενέρ έχει μεγάλο κίνητρο για το αυριανό ματς. Περιμένει πως και πως αυτό το παιχνίδι για να αποδείξει πως ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα της Αθήνας λόγω του υψηλού ποσοστού ευστοχίας μας στα τρίποντα”.

Από την πλευρά του ο Έι Τζέι Σλότερ πρόσθεσε: “Θέλουμε να είμαστε στο πλάνο συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αν θέλουμε να έχουμε τύχη να φύγουμε νικητές από μια πολύ σκληρή έδρα όπως αυτή της Φενέρ. Είναι μια εξαιρετική ομάδα η οποία στο γήπεδό της έχει άλλη δυναμική. Μόνο αν έχουμε συγκέντρωση στο 100% μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θέλουμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή. Να δώσουμε βάση στην άμυνά μας. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ξέρουμε πως δεν γίνεται να είμαστε πάντα τόσο εύστοχοι στα τρίποντα. Αν, όμως, παρουσιαστούμε όπως πρέπει στον αμυντικό τομέα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλα τα ματς σε αυτή τη φάση είναι σημαντικά. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα όπου πρέπει να παίξουμε καλά για να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γκριγκόνις: «Πρέπει να νικήσουμε τρεις φορές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την Μακά…