Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Ερ. Αστέρας 64-59

ΟΣΦΠ – Ερ. Αστέρας 64-59

dunston marjanovic

dunston-marjanovic

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι- αντάξιο της ατμόσφαιρας στο ΣΕΦ- ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 64-59 και πανηγύρισε και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλό του.

Οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο, ανέτρεψαν το -6 με το οποίο βρίσκονται πίσω και με καθοριστικά τρίποντα από Σπανούλη και Πέργουεϊ στο φινάλε έφτασαν στην τελική επικράτηση.

Σπανούλης και Σλούκας έδωσαν το έναυσμα για την ανατροπή του Ολυμπιακού, με τον πρώτο να έχει 12 πόντους και τον δεύτερο 9 πόντους και 5 ασίστ, ενώ στους 11 σταμάτησε ο Λαφαγιέτ. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μαριάνοβιτς, ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ερυθρού Αστέρα και τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Ο Καββαδάς ήταν η επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην απειλή του Μαριάνοβιτς κοντά στο καλάθι, ωστόσο, ο σέντερ του Ερυθρού Αστέρα δεν έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα και με έξι συνεχόμενους πόντους και τρίποντο του Λάζιτς, οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα με +7 (2-9). Παρά την είσοδο του Ντάνστον, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να βρει λύσεις στο μαρκάρισμα του Μαριάνοβιτς, ενώ με καλάθι του Μπλάζιτς ο Αστέρας προηγήθηκε με 8-16. Ο Ολυμπιακός, όμως, βρήκε τις λύσεις στην άμυνα, απάντησε με σερί 5-0 και μείωσε με τη λήξη του δεκαλέπτου στους 3 (13-16).

Η απουσία του Μαριάνοβιτς “κόλλησε” τον Αστέρα, ωστόσο, ούτε ο Ολυμπιακός μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση με συνέπεια να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την καλή του άμυνα. Με την επιστροφή του στο παρκέ, ο σέντερ των Σέρβων σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και η ομάδα του πήγε εκ νέου στο +6 (18-24). Με επιμέρους σκορ 9-1 και τρίποντο του Σπανούλη, οι “ερυθρόλευκοι” προσπέρασαν, ωστόσο, με τρίποντο στην εκπνοή οι φιλοξενούμενοι πήγαν με +1 (27-28) στα αποδυτήρια.

Σε χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο, με τις δύο άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και αμφότεροι υπέπεσαν σε αρκετές λανθασμένες και άστοχες επιθετικές επιλογές. Έπειτα από πέντε επτά αγώνα, ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις ένα καλάθι με τον Σπανούλη και ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε στο +4 (29-33). Η είσοδος του Σλούκα έδωσε ταχύτητα στον Ολυμπιακό και με δυο δημιουργίες του Έλληνα γκαρντ, οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν σε 33-33.

Η απάντηση του Αστέρα ήταν άμεση και με τρία τρίποντο έφτασε στο +5 (38-43), με τον Λαφαγιέτ να είναι αυτός που κράτησε όριο τον Ολυμπιακό επιθετικά στο διάστημα αυτό. Με βολές του Λοτζέσκι, η ομάδα του Σφαιρόπουλου μείωσε στους τρεις, όμως, ο Κάλινιτς διαμόρφωσε με τρίποντο το 42-48, σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με καλύτερη επιθετική δημιουργία επέστρεψε στο παρκέ ο Ολυμπιακός, καθώς το σχήμα με τρεις κοντούς που επέλεξε ο Σφαιρόπουλος δούλεψε εξαιρετικά. Σπανούλης και Σλούκας ανέλαβαν πρωτοβουλίες, οι “ερυθρόλευκοι” έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο και με επιμέρους σκορ 13-6 προσπέρασαν στο σκορ (53-54).

Κάλινιτς και Σλούκας διαμόρφωσαν το 57-57 και εκεί ανέλαβε δράση ο Σπανούλης ο οποίος με τρίποντο στα 1’23’’ έστειλε τον Ολυμπιακό στο +3 (60-57), ενώ ο Πέτγουεϊ με νέο τρίποντο λίγο πριν το φινάλε “σφράγισε” τη νίκη των Πειραιωτών.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-28, 42-48, 64-59.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1 τριπ., 7 ριμπ.), Χάντερ 6, Ντάνστον 4, Σπανούλης 15 (2), Σλούκας 9 (5 ασίστ), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λαφαγιέτ 11 (3), Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 2, Ντάνκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς11 (1 τριπ., 7 ριμπ.), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 5 (1), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 17 (13 ριμπ.), Τζένκινς, Γιόβιτς, Ζίρμπες 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…