Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ο Ζήσης για το Ευρωμπάσκετ

Ο Ζήσης για το Ευρωμπάσκετ

zisis argentina pagkosmio

zisis-argentina-pagkosmio

Η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον όμιλο του Ζάγκρεμπ, μαζί με Κροατία, Σλοβενία, Σκόπια, Γεωργία, Ολλανδία και ο Νίκος Ζήσης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, για τη νέα πρόκληση που περιμένει τη “γαλανόλευκη” στο Ευρωμπάσκετ 2015. Ανέλυσε τις αντιπάλους της “επίσημης αγαπημένης”, αναφέρθηκε στον Φώτη Κατσικάρη αλλά και στα “κεφάλαια” Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Κουφός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Στον όμιλό μας υπάρχουν δύσκολες ομάδες όπως η Κροατία και η Σλοβενία. Ξέρουμε και τις δύο ομάδες κι εκείνες εμάς, ενώ κι οι δύο θα έχουν τους φιλάθλους τους στο πλευρό τους. Επίσης ξέρουμε τη Γεωργία. Έχει πέντε-έξι παίκτες πολύ καλούς κι ένας από αυτούς είναι συμπαίκτης μου στην Ούνικς Καζάν (Βίκτορ Σανικίντζε). Ίσως αδυναμία της είναι ότι δεν έχει βάθος στο ρόστερ.

Η Ολλανδία είναι το ερωτηματικό, πραγματικά δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτούς, αλλά έχουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να τη μάθουμε. Έπειτα έχουμε τα Σκόπια. Έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε το ρόστερ τους. Επίσης, πρέπει να προσέχουμε από τη στιγμή που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος. Ξέρουμε ότι υπάρχουν εκπλήξεις στις πρεμιέρες”.

Αναφορικά με τον Φώτη Κατσικάρη, πρόσθεσε: “Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα έχουμε τον ίδιο προπονητή. Ειλικρινά δεν περίμενα πως θα γίνουμε τόσο καλοί σε τόσο μικρό διάστημα. Όλοι θέλαμε κάτι καλύτερο στην Ισπανία, κι ελπίζουμε να το πάρουμε στο Ευρωμπάσκετ“.

Ενώ κατέληξε μιλώντας για τους Σπανούλη και Κουφό: “Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα είναι όλοι σε θέση να βοηθήσουν. Όσοι θα είναι από την προετοιμασία, αυτοί θα δείξουν πως πραγματικά θέλουν να είναι στην ομάδα. Θέλουμε να αρχίσουμε με το ίδιο όνειρο: Να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούσαμε τα προηγούμενα χρόνια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…