Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο πασέρ Φώτσης

Ο πασέρ Φώτσης

fotsis korolev

fotsis-korolev

petridis-giorgosΠρο ημερών είχαμε παρουσιάσει με αριθμούς τη… στατιστική ανάταση του Αντώνη Φώτση στην Ευρωλίγκα, όμως ο διεθνής φόργουορντ είναι εξίσου αποτελεσματικός και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εσχάτως δείχνει και στοιχεία πασέρ, με τον μέσο όρο του από τις 0,66 του περσινού πρωταθλήματος να πηγαίνει στις 1,38 στο φετινό!

Το Σάββατο, μάλιστα, κόντρα στον Πανιώνιο, ο “Batman” ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε. Τόσες είχε στις 18 Φεβρουαρίου 2009, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο (93-64).
Ακόμη ο Φώτσης ξεπέρασε μέσα από το ματς του ΟΑΚΑ τους 1.900 πόντους καριέρας στην Α1.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκανε -κόντρα στην πρώην ομάδα του- το πιο παραγωγικό του παιχνίδι στη φετινή Basket League, σημειώνοντας 18 πόντους (είχε 16 κόντρα στην ΑΕΚ). Ρεκόρ, ωστόσο, με την πράσινη φανέλα παραμένουν οι 19 πόντοι, που πέτυχε στις 2 Δεκεμβρίου 2013, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό (60-87).

Τη δική του επίδοση στο σκοράρισμα βελτίωσε και ο Τζέιμς Γκιστ, σημειώνοντας 19 πόντους κόντρα στον Πανιώνιο, με την προηγούμενη καλύτερη να ήταν οι 15, στο ματς με την ΑΕΚ.

1.800 και 450 ο Διαμαντίδης

Σπανίως ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν σημειώνει κάποιο ατομικό επίτευγμα μέσα από μία αγωνιστική κι αυτή που πέρασε δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο “3D“, μέσα από τη συνάντηση με τον Πανιώνιο, έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία της Α1 και ο 4ος στα χρόνια που διοργανώνει το πρωτάθλημα ο ΕΣΑΚΕ, που ξεπέρασε τα 1.800 ριμπάουντ. Παράλληλα, έφτασε τα 450 τρίποντα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην Basket League κι είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ξεπέρασε το Σάββατο τις 100 ασίστ καριέρας.

Ρεκόρ για τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού αποτελούν οι 30 πόντοι που σημείωσε στην πρώτη περίοδο (είχε 29 στη δεύτερη με την ΑΕΚ), όμως κορυφαία επίδοση αποτελούν οι 31 πόντοι του εκτός έδρας αγώνα με τον Κολοσσό. Οι “πράσινοι” ισοφάρισαν και την κορυφαία εντός έδρας επιθετική τους επίδοση -για τη φετινή Basket League– με τους 92 πόντους που πέτυχαν κόντρα στον Πανιώνιο, όσους είχαν και στον αγώνα με την ΑΕΚ. Κόντρα στον Κολοσσό ήταν η συνολικά καλύτερη, με 96 πόντους.

Το 1.200ό του Πανιωνίου

Ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να αποφύγει τη “βαριάήττα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο αυτό το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό, αφού ήταν το 1.200ό στην ιστορία της ομάδας σε Α’ Εθνική και Α1. Οι “κυανέρυθροι” μετρούν 640 νίκες και 560 ήττες.

Ο Πανιώνιος βρήκε μόνο δύο φορές τον στόχο πίσω από την γραμμή του τριπόντου, ισοφαρίζοντας έτσι τη χειρότερη φετινή επίδοση, καθώς τόσα είχαν η Νέα Κηφισιά κόντρα στον Απόλλωνα και το Ρέθυμνο απέναντι στον Ολυμπιακό. Απέφυγε, πάντως, τη χειρότερη επίδοση σε ποσοστό, έχοντας 2/19 (10,52%), μια και ο Πανελευσινιακός είχε 2/22 (9,09%) στο ματς του Ρεθύμνου στην 6η αγωνιστική.

Ο “ιστορικός” σημείωσε αρνητικό ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας 21 ριμπάουντ στο σύνολο, τρία λιγότερα απ’ όσα είχε κόντρα στον Κολοσσό στην πρεμιέρα και ο Πανελευσινιακός κόντρα στην Κηφισιά στην 3η αγωνιστική.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, κάνοντας ένα κλέψιμο, έφτασε τα 308 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα και προσπέρασε τον Νέστορα Κόμματο, για να ανεβεί στην 19η θέση της λίστας, στα χρόνια της Α1 και στην 15η στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ. Ακόμη “έπιασε” τον Γιώργο Μποσγανά στα 133 και στην 3η θέση στην ιστορία του Πανιωνίου στην Α1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…