Κεντρική Ασίστ Basketbase O Κακιούζης των ρεκόρ

O Κακιούζης των ρεκόρ

kakiouzis

kakiouzis

Έχει συνδέσει το όνομα του με τεράστιες επιτυχίες των Εθνικών μας ομάδων και κυρίως με αυτές του Παγκόσμιου τίτλου με την εφήβων το 1995 και του Ευρωπαϊκού με την ανδρών 10 χρόνια μετά. Ο Μιχάλης Κακιούζης προσδίδει εμπειρία και ποιότητα στην ΑΕΝΚ Δημούλας και το Σάββατο (27/12) μέσα από το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics σημείωσε μια σειρά από προσωπικά επιτεύγματα. Με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε ξεπέρασε τα 900 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και με το ένα επιθετικό έφτασε τα 500, κάτι που άλλοι 12 μόνο έκαναν από το 1992 μέχρι σήμερα. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μας, έφτασε έτσι τα 1.401 ριμπάουντ και έγινε ο 17ος παίκτης που σπάει το σχετικό “φράγμα” στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ.

Ακόμη, με τους επτά πόντους που σημείωσε ανέβηκε στην 29η θέση της σχετικής λίστας αφού έφτασε τους 2.754 και άφησε πίσω του, τον ΑλφόνσοΜπακΤζόνσον με 2.752 ενώ με τα δύο εύστοχα δίποντα που είχε, έφτασε τα 887 και τον Άγγελο Κορωνιό στην 13η θέση της λίστας.

* Ο Νίκος Λιακόπουλος ξεπέρασε τα 100 εύστοχα δίποντα με την ΑΕΝΚ Δημούλας (είναι πρώτος) ενώ “έπιασε” στην θέση των ριμπάουντερ της ομάδας τον Τόνι Κρόκερ με 114.

* Ο Ούρος Ντούβνιακ ξεπέρασε τους 800 πόντους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην οποία διανύει την 4η σεζόν του.

* Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του έκανε ο Γιάννης Ψαθάς. Ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με τους 10 πόντους που πέτυχε, όσους είχε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ. Μάζεψε οχτώ όσα είχε στο περσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels εντός έδρας.

* Από τους παίκτες που διακρίθηκαν για την ΑΕΝΚ Δημούλας ήταν ο Κέιντ Ντέιβις. Ο Αμερικανός ισοφάρισε τις καλύτερες επιδόσεις του τόσο με τους 17 πόντους που σημείωσε (όσους είχε και κόντρα στην ΑΕΚ) όσο και με τα επτά ριμπάουντ που “κατέβασε” (όσα είχε στα παιχνίδια με Πανελευσινιακό και Απόλλωνα Carna).

* Σε ομαδικό επίπεδο, ένα από τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν οι μόλις εννιά ασίστ των παικτών της. Αριθμός που φανερώνει πρόβλημα στην δημιουργία στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρότι η ΑΕΝΚ Δημούλας δεν έχει συνολικά τέτοιο ζήτημα να επιλύσει με μέσο όρο 15,2. Οι εννιά ασίστ πάντως δεν απείχαν πολύ από το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν που έχει ο Πανελευσινιακός με επτά σε δύο ματς.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ομάδας της Κηφισιάς άρχισε το πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες στις έξι αγωνιστικές -συμπεριλαμβανομένης και εκείνης επί του Ολυμπιακού– και έκτοτε μετράει μία σε πέντε αγωνιστικές. Αυτό σε σημαντικό βαθμό εξηγείται από την αμυντική της λειτουργία αφού στο δεύτερο διάστημα -δηλαδή στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές- δέχεται 11,4 πόντους περισσότερους σε σύγκριση με το πρώτο, τις έξι δηλαδή αγωνιστικές. Παράλληλα ο μέσος όρος ριμπάουντ του δεύτερου διαστήματος είναι μικρότερος κατά 7,4 από τον πρώτο.

Πήρε μπρος ο Παπαμακάριος

papamakarios-kifisia-kaod

Ο έμπειρος γκαρντ έκανε σπουδαία εμφάνιση στο “Ζηρίνειο” διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη νίκη του ΚΑΟΔ American Genetics όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική με τον Απόλλωνα Πατρών Carna. Οι 18 πόντοι που σημείωσε στην Κηφισιά είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του, αν και έπαιξε σε τρεις αγώνες ως τώρα.

* Ερικ Ατκινς και Ροντ Οντομ ξεπέρασαν τους 100 πόντους στο πρωτάθλημα.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…